Filteren

  Gecertificeerd dons

  In een wereld waar milieu, mens en klimaat steeds belangrijker worden, is het noodzaak ook te denken aan de dieren. Een kritiek puntje indien het gaat om de aanschaf van een donsjas. Een donsjas koop je dan ook niet zomaar.

  Kies bij het kopen van een donsjas voor een variant welke verantwoord en gecertificeerd dons bevat. Niet alleen is dit extra lekker warm, maar ook tijdens het dragen voelt het goed. Dons dat geen certificaat bevat wordt geplukt van levende dieren en dit is erg ‘onhumaan’ en pijnlijk voor de dieren. No go dus!

  Donsjassen worden gevuld met dons of namaak dons. Het logische is dat hoe dikker de jas hoe meer vulling de jas heeft. Maar wist je ook dat dit met een getal wordt aangegeven? Zie je het woord ‘fill’ staan met bijvoorbeeld het getal 750 of 800 ervoor, dan weet je dat hoe hoger het getal hoe meer vulling. Meer vulling betekend meer isolerend vermogen en is dus warmer.

  Donsjassen combineren

  Een donsjas is van zichzelf al heerlijk warm en draag je alleen indien je naar buiten gaat. Om de juiste combinatie te maken is het leuk om deze jas te dragen met een fijne muts, enkellaarzen met hak en een warme sjaal. Wedden dat jij het niet koud meer krijgt? Mocht je iets meer glamour aan je outfit willen toevoegen, dan kun je jouw favoriete paar overknee laarzen dragen en de muts vervangen voor een hippe hoed!

  Dames donsjassen

  sorteren op
  Wat is er lekkerder dan op een koude hersft- of winterdag weg te kruipen in je warme donsjas? Het assortiment donsjassen voor dames is behoorlijk ruim. Zo kun je kiezen voor een lang of kort model en zijn er donsjassen in vrolijke herfstkleuren of met een mooi design online te shoppen. Bekijk snel het volledige aanbod en wij garanderen dat jij binnen enkele klikken je nieuwe, favoriete donsjas hebt gevonden!


  Donsjassen voor dames
  Indien de klok een uur achteruit gaat, de dagen korter worden en de nachten langer, dan weet je welke tijd er is aangebroken; de wintertijd! Niet alleen krijgt ons bioritme een lichte schok te verduren, ook daalt de temperatuur in deze tijd regelmatig tot een nulpunt. Een fietstocht begint te lijken op de hel van ’63 en je lichaam voelt aan als een ijsklompje. Wij van Kledingkopen.nl hebben hier de ideale oplossing voor! Het ruime assortiment met donsjassen voor dames, kun je zien als een warm dekbed dat je om je heen slaat indien jij de kou trotseert.

  Dons is lekker warm!

  Met dons bedoelen wij de dons veertjes van vogels. Vanuit de kern van deze veren ontspruiten verschillende ‘haren’. Bij watervogels zit dons op de borsten is dit bedoelt als warmte-isolator. Met name in het water en tijdens het broeden op eieren zorgt dit voor het behoudt van de juiste temperatuur. Het voordeel van dons is dat het een hoge vulkracht heeft, waardoor er weinig gewicht nodig is om een bepaald volume te bereiken.

  Niet gek dus dat dons het ideale vulmateriaal is voor een heerlijke donsjas. Maar niet alleen dat, want ook beddengoed, kussens en slaapzakken worden vaak met dons gevuld vanwege de uitstekende thermische eigenschappen.

  Het verzamelen van dons kan op verschillende manieren. Zo is het mogelijk dat het komt van vogels uit de vleesindustrie, maar ook van vogels welke speciaal worden gekweekt voor de dons. Dit laatste is met name het geval bij ganzen.

  Mocht je liever geen dierlijk product gebruiken voor je jas, dan zijn er uitstekende vervangers welke je net zo lekker warm houden in de winter! Een paar voorbeelden van natuurlijk vervangende materialen zijn; bamboe, hennep, tencel en kokosvezel. Daarnaast bestaan er ook synthetische vervangende materialen, welke meestal zijn gemaakt van polyester.

  Van lang tot kort, er zijn donsjassen in alle soorten en maten. Het kan natuurlijk voorkomen dat je heel iets anders wenst dan een donsjas. Geen enkel probleem, want met onze overige collectie jassen voor dames, garanderen wij jou dat je binnen enkele klikken een jas hebt gevonden. Onderstaand vind je een greep uit de collectie.

  Imitatie bontjas

  Helemaal hip en bijna niet van echt te onderscheiden zijn de imitatie bontjassen voor dames! Met een hoog aaigehalte, mooie designs en de verschillende lengtes maken dat dit je dit mode item niet mag missen in jouw kast!

  Biker jacket

  Stoer, stoerder, stoerst ben je met het dragen van een biker jacket. Iets minder warm dan voorgaande jassen, maar met een dikke sjaal een war eye-catcher. Ga je voor de welbekende zwarte variant of een fris kleurtje?

  Parka

  Nog een heerlijke winterse jas vind je binnen het assortiment parka’s voor dames. Deze stoere jas in ontworpen om je door de meest extreme weersomstandigheden te loodsen. Ideaal voor de koukleumen onder ons!

  Lange mantels

  Lang, langer, langst mag met de trend van mantels. Van gedurfd rood tot navy blauw en van military look tot klassiek trenchcoat model. Hoe jij je lange mantel draagt maakt eigenlijk niet uit, als je hem maar draagt!
  • Donsjassen wassen

   Een jas gevuld met dons heeft een beetje extra liefde nodig tijdens het wassen. Een donsjas gevuld met echt dons blijft het beste tot haar recht komen indien deze wordt gewassen met tennisballen. Deze zorgen voor een goede reiniging en houden het dons verdeeld over de gehele jas.
  • Dons in weer en wind

   De meeste donsjassen zijn winddicht en gemaakt van soepel buitenmateriaal.Hierdoor houdt een donsjas een lichte regenbui ook tegen. Middels geïmpregneerd dons en eventueel aangevuld met onderhoudsarme kunstvezelvulling garandeert deze jas je warmte!
  • Kleur de wintermaanden

   In de winter ziet het er buiten vaak grijs en grauw uit. Jij kunt zelf de wintermaanden een beetje mooier maken door zelf meer kleur te dragen. Kies bijvoorbeeld voor een rode of groene donsjas. Stap uit je comfortzone en maak mooie combinaties met je gekleurde donsjas!

  Hoe blijf je warm?

  Niet alleen is het het dons dat je warm houdt in gure tijden. Het gaat namelijk ook om de stilstaande lucht in je donsjas. Hoe meer lucht je vast kunt houden in je jas hoe groter het isolerende effect. Dit verklaart ook waarom je het niet gelijk warm hebt indien je een jas net aantrekt. De lucht in de jas moet eerst ‘opwarmen’.  

  In een donsjas kom je vaak extra informatie tegen over de vulling. Zo geeft het jassenlabel de fill power aan. Dit getal staat gelijk aan de verhouding warmte en gewicht van de jas. Hoe hoger het getal oploopt, hoe minder dons er hoeft te worden gebruikt voor hetzelfde warmteniveau. Even een voorbeeldje; indien je een lichtgewicht wandeltocht gaat maken dan volstaat een fill power van 800+. Met deze jas heb je evenveel warmte, een lager gewicht en een kleiner volume. Mocht je gaan wandelen in een vochtige omgeving, dan is goed om te kiezen voor een lagere fill power 650+. Hier zit meer dons in, is hierdoor robuuster en kan hierdoor beter tegen vocht.

  Verwacht je een bui?

  Indien je donsjas vochtig wordt, onttrekt deze de warme temperatuur van het lichaam om het vocht te laten verdampen. Nog een nadeel van vochtig dons is, is dat het aan elkaar kleeft. Indien dit gebeurt verliest het de kracht om lucht vast te houden. De volledige isolerende eigenschappen van dons verlies je ineen heftige regenbui. Het is dan ook verstandig om een waterdichte laag over je donsjas aan te trekken als je een buitje verwacht. Een regenjas, poncho of geheel regenpak zijn hier goede voorbeelden van. Synthetisch gevulde donsjassen kunnen overigens iets beter tegen vocht.

  Warm genoeg?

  Of jouw jas warm genoeg is hangt natuurlijk af van wat jij ermee van plan bent. Wil jij op zoek naar het Noorderlicht of wandel je met 5 graden door een Nationaal Park? Dit maakt nog al een verschil. Het is goed om te weten dat er vier verschillende categorieën in donsjassen zijn te ontdekken. Zo bestaan er donsjassen voor 2- ,3-, 4-seizoenen en heb je daarnaast nog 4-seizoenen parka’s. Met deze tips kom jij gemakkelijk de wintermaanden door of dit nu op de Noordpool of gewoon in Nederland is!