Filteren

  De warmste jas

  Hoe bepaal je eigenlijk hoe warm jouw donsjas is? Dit ligt vooral aan de hoeveelheid vulling en het materiaal waarmee de jas gevuld is. Vaak is het zo dat een materiaal als polyester minder warm aanvoelt dan dons/veren. Als je kunt kiezen tussen beiden, dan is de combinatie dons met veren vaak het warmste materiaal om in je jas te hebben. En over de hoeveelheid vulling kunnen we het volgende zeggen: dit wordt bepaald met de term ‘CUIN’. Dit staat voor cubic inches per ounce. Als je bijvoorbeeld een getal van ‘650’ CUIN ziet staan dan weet je dat deze jas minder warm is dan een jas met het getal ‘800’ CUIN. Naast de CUIN factor is het ook belangrijk dat de verhouding tussen het dons en de veren juist is. Het is een eigenschap van dons dat dit materiaal meer lucht vasthoudt van veren, en daarom als warmer ervaren wordt. Let dus ook op die verhouding als je op zoek bent naar de warmste jas voor deze winter!

  Trendy de winter in

  Een gelukje voor dit seizoen is de opkomst van de puffer jacket. Deze term staat ook voor de donsjas, alleen klinkt hij net wat hipper. Hierdoor lijkt het alsof het aanbod jassen wel verdubbeld is! Daarom vind je bij de grootste merken mooie donsjassen en puffer jackets, maar ook kleine merken spelen hier slim op in met uitgebreide collecties. Voor de heren donsjassen in het hogere segment kun je terecht bij merken als Moncler, Canada Goose of Peuterey. Ben je op zoek naar een heren puffer jacket in een wat lagere prijsklasse, dan zijn merken als Benetton, Geographical Norway en Pepe Jeans een goede optie. Een goede prijs én een goede kwaliteit!
  491 donsjassen in 25 shops

  Heren donsjassen

  sorteren op
  Een donsjas: een heerlijke jas om in weg te kruipen tijdens de koudere dagen. Het fijne van deze jas is dat hij jaar na jaar weer fashionable is en blijft terugkeren in het straatbeeld. Hier spelen merken slim op in door de mooiste donsjassen te ontwerpen. Van de fijnste kleuren tot de warmste materialen, hier vind je jouw ideale jas voor deze winter.