Filteren

  Tips & Trucs

  Waar let je nu op bij het aanschaffen van een regenjas? Allereerst is het belangrijk om de stof onder de loep te nemen. Een damesregenjas met een simpele coating is misschien voldoende om je tijdens jouw 5 minuten durende fietstocht naar het station droog te houden, maar voor de wandelaar of reiziger zal deze jas weinig doen. Zij dienen op zoek te gaan naar een outdoor regenjas met een ademende coating. Niets is zo vervelend als droog blijven van de regen, maar doorweekt zijn van het zweet omdat jouw jas niet ademt.

  Soort regenjas
  Verdiep je eens in de benaming van verschillende soorten regenjassen. Er zijn namelijk softshells en hardshells verkrijgbaar. Maar wat is nu het verschil tussen beiden? En wanneer heb je welke jas nodig?

  Het verschil zit in de mate waarin de jas de regen buiten weet te houden. Een softshell jas heeft een waterafstotende laag die ervoor zorgt dat druppels van de jas af rollen. Echter bij een heftige regenbui bestaat de kans dat de regenjas toch vocht opneemt omdat de jas niet waterdicht is. Wel is deze jas erg comfortabel en is hij uitermate geschikt om te dragen tijdens het sporten of wandelen. Dit omdat hij als het ware “ademt” en lucht doorlaat. Een nadeel hiervan is dat je tijdens het hardlopen in een storm wel aardig wat wind door de jas voelt komen. Maar misschien is hardlopen in een storm ook niet zo handig ;)

  Een hardshell is waterdicht. Dit wil zeggen dat de jas verschillende lagen bevat die het de regen erg lastig maken om door de jas te dringen. Zo ben je optimaal bestand tegen hefitge regen en wind. De hardshell regenjas heeft vaak een capuchon om de bescherming nog meer te vergroten. Een nadeel van de jas is de mate waarin de stof rekt. De stoffen Gore-tex en eVent zijn niet rekbaar, daarom is een goede-maat-check essentieel. Gelukkig zorgt de hardheid van de stof wel dat je een optimale bescherming hebt tijdens harde wind, regen of sneeuw.
  706 regenjassen in 27 shops

  Dames regenjassen

  sorteren op
  Je kent het wel, na een ritje op de fiets helemaal doorweekt thuiskomen. Daar heb je natuurlijk geen zin in! De ideale oplossing hiervoor is een regenjas. Dan ben je optimaal bestand tegen de Hollandse regenbuien. Gelukkig zijn damesregenjassen vandaag de dag niet meer alleen bedoeld om de regen buiten te houden. Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog en hebben verschillende modellen en uitvoeringen. Helemaal fashionable en voor ieder wat wils!