/ Door

  Creëer je eigen walk-in closet

  Image title

  Perfecte ruimte

  Heb je een groot huis, waarin je een kleinere kamer over hebt? Dan heb je mazzel en kun je werkelijk alle kanten op. Is je woning iets minder royaal? Ook dan zijn er volop mogelijkheden om een mooie inloopkast te creëren. Laat je creativiteit de volle loop. Heb je een schuin dak? Deze 'loze' ruimte biedt je wellicht de perfecte basis voor je inloopkast. Een duurdere oplossing, waar je misschien wel een lening voor moet afsluiten, is het verbouwen van je huis voor een extra kamer of het laten plaatsen van een tussenwand. Sluit je liever geen lening af? Dan kun je ook met een ondiepe, lange kastenwand een afscheiding voor een inloopkast in je slaapkamer maken. Bovendien loop je dan zo vanuit je bed je walk-in closet in. Ideaal!


  Aan de slag met de inrichting

  Heb je je perfecte plekje gecreëerd of vrijgemaakt? Dan kun je aan de slag met de inrichting. Ook die hoeft niet per se duur te zijn. De IKEA heeft bijvoorbeeld betaalbare kasten, die bij ieders wensen passen. Wissel de indeling van je kast af met kledingrekken, open vakken en mooie opbergmanden. En natuurlijk lekker veel spiegels, zodat je jezelf vanuit alle mogelijke perspectieven kunt bekijken. Maak het niet te bont. Je kunt bijvoorbeeld rust creëren door overal dezelfde dezelfde materialen en kleuren, hangers en manden te gebruiken. Voor je je kasten echt gaat inrichten, staat je nog een belangrijke klus te wachten: je kleding uitzoeken. Gooi weg wat je nooit meer aan hebt en rangschik alles op thema en kleur. Grijp je mis? Ook dan kun je creatief zijn en bijvoorbeeld je eigen kleding maken.


  Styling is een must

  Natuurlijk moet je inloopkast ook praktisch en functioneel zijn. Maar een niet onbelangrijk aspect van de perfecte walk-in closet, is dat de ruimte je glamorous laat voelen. Zie je kast als een plek waar je sfeer creëert, net als in je woonkamer. Kleed de ruimte bijvoorbeeld aan met een fluwelen stoel, een zacht vloerkleed of een mooie staande spiegel. Plaats hier en daar leuke spulletjes in de vakken of hang een mooi schilderij aan de wand. Laat je persoonlijke stijl terugkomen in de accessoires. En natuurlijk zijn ook de kleuren en verlichting van je kast sfeerbepalende elementen. Hou je bijvoorbeeld van kleur en heb je veel bonte kleding? Richt je kast dan zo licht mogelijk in om de kleuren van je kleding zo goed mogelijk te laten uitkomen. Krijg je al kriebels om aan de slag te gaan?


  0 reacties op dit artikel