/ Door

  Ken je de boxershorts van Undiemeister al?

  Wist je dat er tegenwoordig een run bestaat op duurzaam ondergoed zoals bamboe boxershorts? Duurzaam is een term die te pas en te onpas gebruikt wordt omdat het zo lekker klinkt, maar zijn al die merken eigenlijk wel zo duurzaam als ze beweren? Bij Undiemeister bestaat daar absoluut geen twijfel over. Zij produceren de meest duurzame collectie boxershorts (en sinds kort ook t-shirts) die er maar is. Ze hebben daarvoor jarenlang onderzoek gedaan naar materialen en productiemethodes, waarbij ze er achter kwamen dat ook bij ‘normale, duurzame artikelen’ nog een hoop misgaat tijdens het productieproces. Het gebruik van chemicaliën bijvoorbeeld.

  Nog beter dan bamboe boxershorts

  Bij Undiemeister hebben ze een materiaal ontwikkelt dat op alle vlakken (en zeker op gebied van duurzaamheid!) nog beter is dan dat van bamboe boxershorts. Ze hebben absoluut geen concessies gedaan en ondanks dat de term ‘biologisch ondergoed’ een beetje raar vinden gebruiken ze hem toch. Want duurzaam is het zeker, simpelweg doordat ze alle processen controleren en heel transparant zijn over de herkomst van alle materialen. Als je dus op zoek bent naar duurzaam ondergoed of zelfs bamboe boxershorts dan ben je bij hen aan het juiste adres. Ondanks dat hun boxershorts niet van bamboe gemaakt zijn ze namelijk wel degelijk duurzaam geproduceerd, en claimen ze zelfs nóg duurzamer te zijn. Ze doen er namelijk werkelijk alles aan om de CO2 uitstoot tijdens de productie zoveel mogelijk te verminderen, en absoluut geen chemische toevoegingen te gebruiken.

  De duurzame stof Mellowood

  Bij Undiemeister wilden ze een nóg duurzamer alternatief ontwikkelen voor bamboe boxershorts, en dus ontwikkelden ze na jaren onderzoek de stof Mellowood. Dit is een ongekend premium stof, die maximaal duurzaam geproduceerd is. Het is zoals ze het zelf noemen een liefdeshuwelijk tussen Tencel en gecertificeerd biologisch katoen, en doordat ze er een patent op hebben is het enkel en alleen bij hen verkrijgbaar. En los van het feit dat ze op het gebied van duurzaamheid absoluut geen concessies willen doen, zijn al hun boxershorts en t-shirts ook nog eens ontzettend comfortabel. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan en zijn bovendien super zacht voor de huid.

  Duurzame, super comfortabele boxershorts

  Het bijzondere aan de collectie boxershorts van dit merk is dat ze niet alleen super duurzaam zijn, maar dat ze ook nog eens mega comfortabel zitten. Ze zijn bijvoorbeeld aan de achterzijde naadloos en aan de binnenzijde afgewerkt met zogeheten ‘gebracht’ materiaal. Bovendien is de stof ventilerend, zijdezacht en neemt het bovendien transpiratievocht goed op. De stof Mellowood is uniek in zijn soort, en ze zijn er niet voor niets allesbehalve bescheiden over. Het biedt immers eigenschappen die geen enkele andere stof kan bieden. Op hun website zie je bijvoorbeeld een mooie tabel met alle eigenschappen, en dan vergeleken met katoen en bamboe stoffen. Je zult zien dat Mellowood op alle vlakken beter scoort. Doordat het ook nog super comfortabel zit zijn al vele mannen om en kopen ze in plaats van bamboe boxershorts alleen nog maar de super fijne boxershorts van het Nederlandse merk Undiemeister. Heb jij ze al geprobeerd?


  0 reacties op dit artikel