/ Door

  Online kleding shoppen? Check onze tips!

  Terwijl iedereen vroeger van shoppen een dagje uit maakte, wordt winkelen steeds makkelijker sinds de opkomst van het internet. Waarom helemaal naar een stad rijden, parkeerkosten betalen en uren in de rij staan bij kassa's als het ook gewoon vanaf de bank kan? Uiteraard neemt online shoppen ook weer risico's met zich mee. Zo hebben veel mensen wel eens meegemaakt dat ze, na betaald te hebben, niets ontvangen. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het online shoppen, zodat je met een gerust hart bestellingen kunt plaatsen.

  Image title

  Keurmerken

  Keurmerken maken gelijk duidelijk waar een website voor staat. Wanneer een webshop een keurmerk zoals Stichting Webshop Keurmerk of Thuiswinkel.org op de website heeft staan, zegt dit echter nog niet alles. Soms zetten webshop eigenaars een keurmerk op hun website, zonder dat ze dat keurmerk daadwerkelijk toegekend hebben gekregen. Het is daarom verstandig even naar de website van het keurmerken te gaan om te kijken of de desbetreffende webshop inderdaad vermeld wordt op die site. Wanneer een webshops met een keurmerk hun beloften niet waarmaken, kun je naar een onafhankelijke Geschillencommissie stappen. Dit maakt shoppen bij een website met een keurmerk al een stuk veiliger.

  Check de gegevens van een webshop

  Een site kan er professioneel uitzien, maar dat zegt niet alles. Het is slim om voordat je je bestelling plaatst, even de gegevens die op een website vermeld worden te controleren. Check altijd even de contactgegevens van de webshop. Zo kun je makkelijk het adres opzoeken op Google Maps om te zien waar de webwinkel zich bevindt. Ook is het verstandig om te kijken of het telefoonnummer echt bestaat en werkt. Wanneer op een webshop het Kamer van Koophandel-nummer ontbreekt, is het verstandig bij deze online winkel niets te bestellen. Ook een goede tip: check de domeinnaamgegevens op de website van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Je kunt op deze website van alle .nl-domeinen zien op welke naam de website geregistreerd staat en hoe lang de website al bestaat.

  Wees niet te goedgelovig!

  Tot slot: geloof niet alles wat je tegenkomt. Blijf ook je gezonde verstand gebruiken, want sommige aanbiedingen zijn nu eenmaal te mooi om waar te zijn. Wees altijd voorzichtig met het vooraf overmaken van geld, bij minder bekende websites. En wanneer je iets niet vertrouwt, zoek dan even verder op internet naar recensies over de desbetreffende webshop. Zo kun je kijken hoe andere consumenten de desbetreffende online winkel beoordelen. Wordt je onderbuikgevoel hierdoor niet weggenomen, dan kun je bij deze webshop maar beter niet bestellen. Wanneer je toch besluit iets te bestellen en je het geld al overmaakt, is het verstandig de betaalpagina af te drukken. Blijkt er bij de betaling al iets niet te kloppen, neem dan gelijk contact op met de webshop.

  Wanneer je deze tips in acht neemt, kun je weer veilig shoppen op het internet. Oh, voor de echte shopaholics: lees hier vier tips om goedkoop online te shoppen en maak shoppen nog leuker!


  0 reacties op dit artikel