/ Door

  De leukste rugzakken van nu!

  Rugzakken, rugzakken en nog eens rugzakken, daar gaat het in deze blog over! Wie kent de welbekende Eastpak rugzak nou niet? De rugzak waar je als brugklasser je boeken in sjouwden, van de ene naar de andere klas, we’ve all been there! De rugzak is altijd al geliefd geweest onder de scholieren en wandelaars en zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Ze zijn er niet meer alleen om jouw boeken of laptop mee te vervoeren, maar óók als een fashion- statement! Wij kunnen er gewoonweg ook niet om heen draaien; rugzakken zijn hip en stoer en natuurlijk hebben wij die hippe draagbuidels voor jou op een rijtje staan, zodat ook jij met één van deze te gekke rugzakken een statement kunt maken, waar de reis ook naartoe gaat!

  Image title

  Maar wat weten jullie eigenlijk van de rugzak en zijn oorsprong? We gaan even terug naar het volk van Otzi, want daar stamt de rugzak namelijk vanaf. Dat is 5300 jaar terug! Deze rugzakken werden gemaakt met een externe frame. De eerste echte rugzak dateerde rond 1800, waar de soldaten van Napoleon ransels droegen, een vierkante soldatenrugzak, deze rugzakken waren voornamelijk donker groen. Daarna kwam Firma Lowe in de jaren zestig met de eerste rugzak met inwendige frame. De vraag naar rugzakken nam daarna toe. Het begon met schoolrugzakken, maar al gauw zag je een ieder met deze hippe dragers lopen.

  Herschel

  De rugzak die vernoemd is naar een klein stadje, genaamd Herschel, is een welbekend item in de rugzakken-wereld en met de beste kwaliteit, rugzakken, reisartikelen en accessoires, blijft het ook zeker een item! Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende materialen en kwaliteiten van canvas. Dat zie je ook daadwerkelijk terug. Deze rugzak heeft een vintage- look en met de verschillende patronen en kleuren kan je de rugzak ook combineren met bijvoorbeeld leuke Vans. Veel Herschel rugzakken hebben ook een laptop vak die soms gevoerd is met zachte fleece stof. Handig als je een zakentripje wil maken in style!

  Fjällräven

  Deze fancy Fjällräven rugzakken zijn bij uitstek een van dé rugzakken van nu. Ga je voor een rode of misschien wel een blauwe? De hippe rugzakken zijn er in allerlei kleuren, dus je hebt keuze zat én je kunt daarbij nog geweldig gaan colorblocken met de rest van je outfit! Hij is niet alleen hip, maar ook uitgerust met handige vakken. Daarnaast is dit een merk dat veel waarde hecht aan het draagcomfort.

  Eastpak

  Eastpak is één van de bekendste rugzakken! Iedereen heeft wel eens met een Eastpak gelopen tijdens de brugklas. En nog steeds worden deze rugzakken gedragen. Het is een merk dat gaat voor kwaliteit. Dat moet ook wel, want oorspronkelijk werden deze rugzakken gemaakt voor het Amerikaanse leger. Tot op de dag van vandaag zijn Eastpak rugzakken niet weg te denken uit het straatbeeld. En dat is ook niet zo gek, want Eastpak blijft steeds vernieuwen en dat zie je ook weer terug in de collectie! 

  Effen gekleurd, gestreept, kleurrijke patronen, je ziet het allemaal voorbij komen. Maar de vraag is; welke, van die leuke rugzakken, draag jij straks op je rug? Hier onze tips!


  4 reacties op dit artikel
  • Anne_Hoogland_21 -
   Doe mij die rode met de stippen maar, nog even sparen!
  • Jennifer -
   Toffe rugzakken zijn er tegenwoordig! Veel leuker dan in de tijd dat ik op school zat ;)
  • Barry_laan -
   Bij Eastpak denk ik altyd terug aan die old school tassen, maar ze zijn met hun tijd meegaan!
  • Bridget123 -
   Wow! Leuke rugzakken