Filteren

  Soorten kimono’s

  Voor een dagje bikini hangen op het strand is het fijn om soms snel wat om te kunnen slaan voordat je het terras op duikt. Bouffante gebruikt voor deze kimono’s vrolijke kleuren en een luchtige polyester stof.

  De wat chiquere kimono’s met mooie, kleurige prints erop bestaan vaak uit polyester en viscose. Merken als YAS en Boohoo experimenteren veel met deze materialen bij hun ontwerpen. Maak bij deze kimono’s vooral een combinatie met een skinny jeans en een mooie pump! Ben je op zoek naar bloemige patronen? Kijk even bij Vero Moda of Vila.

  De kimono’s die je veel op festivals terug ziet zijn gehaakte versies met kwastjes aan de onderrand, zoals bijvoorbeeld deze van Superdry.

  Satijn en chiffon worden vaker gebruikt in ontwerpen waarbij de kimono wordt ingezet als japon. Hunkemöller biedt fijne overslagen om aan te trekken als je elegant uit bed wil stappen.

  De originele Japanse kimono

  Oorspronkelijk werd de kimono gebruikt door mannen en vrouwen van de ‘gewone’ Japanse bevolking. De elite droeg het enkel als onderkleding. Vanaf de 16e eeuw was de manier van dragen niet meer klasse afhankelijk en werd de kimono voor alle Japanners een belangrijk onderdeel van hun outfit. De decoraties op de kimono’s waren van groot belang voor het tonen van status en identiteit. Ook vond je vaak de seizoenen erop terug. Tegenwoordig is de kimono onderdeel van het Japanse cultureel erfgoed en dragen weinig Japanners het mooie kledingstuk nog op originele wijze.
  824 kimono's in 18 shops

  Kimono's

  sorteren op

  Lees onze blogs over Kimono's

  Ga voor de veelzijdige kimono!
  blog
  Ga voor de veelzijdige kimono!
  Door: Dagmar Neskes
  Wellicht sta je er niet zo snel bij stil, maar de kimono kan voor verschillende doeleinden worden gedragen. Hierdoor is dit, van oorsprong, Japanse kledingstuk een echte musthave! In deze blog lees je wanneer je de kimono kunt dragen en hebben we alvast een aantal leuke exemplaren voor je geselecteerd! Lees verder