Filter op...
104 boxershorts in 9 shops

Björn Borg heren boxershorts

sorteren op

Björn Borg Boxershort
Het merk Björn Borg is ons alle wel bekend om de vrolijke boxershorts voor heren en dames. Wat veel mensen echter niet weten is dat Björn Borg een sterspeler was qua tennis in de Jaren ’70.

Björn Borg zag het levenslicht in 1956 en hij was als kind al veel in de weer met sport. Met name ijshockey en voetbal in het stadje Södertälje waar hij vandaan kwam. Zijn vader won ooit een tennisracket en hier begon letterlijk het tennisballetje te rollen voor Björn. De liefde voor tennis was binnen no time geboren en het talent van Björn werd al snel opgemerkt. Op zijn vijftiende werd hij al kampioen op Wimbledon en ging hij met de juniorentitel naar huis en nam hij de eerste positie in op de ranglijst voor junioren.

Vanaf toen ging het hard, want Björn bleef winnen. In 1974 zijn eerste Grand Prix op de Italian Open en daarnaast datzelfde jaar Roland Garros. Björn Borg presteerde het om vijf keer achter elkaar Wimbledon te winnen, iets dat hem eeuwige roem verwierf. Er zijn één of twee spelers die zijn prestatie hebben geëvenaard of hebben verbeterd.

De blonde lokken en zijn fonkelblauwe ogen lieten de harten van vele dames op het tennisveld sneller kloppen. Echter kon je tijdens een wedstrijd niets van emotie terugvinden op het gezicht van Björn. Hij kreeg hierdoor ook wel de bijnaam Mr. Cool of The Ice Man. Naast zijn prettige voorkomen, viel ook zijn kledingstijl tijdens het spelen op. Altijd goed gekleed maakte hem niet alleen op de baan tot een stijlicoon, maar ook daarnaast.

Toen Björn Borg de leeftijd van 26 behaalde gaf hij aan geen plezier meer te ervaren in het tennissen, tot menig verdriet van vele dames. Hij besloot om zijn tennisracket aan de wilgen te hangen en zijn tenniscarrière te laten voor wat het was. Al snel lag de focus van Björn op het volgende project, namelijk een eigen kledinglijn. Hij gaf zijn naam in licentie aan Scandinavion Sourcing and Design Group in Stockholm. Hieruit vloeide al snel zijn eerste ondergoedlijn uit voort. Nu, jaren later, is Björn Borg uitgegroeid tot een kledingmerk welke niet meer weg te denken is binnen de sportwereld, maar ook daarbuiten. Een gevestigde naam met een breed assortiment bodyfashion, vrijetijdskleding, badkleding, sportkleding, lingerie, tassen, schoenen en brillen.  

Benieuwd naar een greep uit de collectie? Bekijk onderstaand enkele van onze favorieten.

Björn Borg hipster

Met een leuk design, effen of met lange of korte pijpjes. De Björn Borg hipster hebben het allemaal en zitten ook nog eens comfortabel, omdat ze gemaakt zijn van stretch katoen.

Bh’s van Björn Borg 

Ga jij voor een elegante beugelloze bh of voor een beetje meer power meteen push-up bh? De fijne stof en het ademende materiaal maakt dat je de bh’s van Björn Borg niet meer uit wit doen.

Sportshirts

De sportshirts van dit merk zijn gemaakt om je sportdoelen te behalen. Stretchmateriaal en ook hier ademende stoffen, laten je beter presteren. Uiteraard voorzien van de Björn Borg finishing touch.

Collectie sportleggings

Wil je nog een tandje bijzetten in de gym of tijdens je wekelijkse hardlooprondje? Vergaap je aan het assortiment sportleggings met toffe prints. Vergelijk ze hier en shop tegen de laagste prijs.
  • Feiten over deze held

    De tenniscarrière van Björn Borg ging hem voor de wind. Van 1973 begon hij als proftennisser en speelde op het hoogste niveau tot 1984. In 1979 en 1980 stond hij zelfs op de nummer één van de wereldranglijst. Hij won 5x achter elkaar Wimbledon, 11x een Grand Slam Titel en hij speelde het liefst met een houten racket.
  • Verbetering duurzaamheid

    Net zoals veel grote bedrijven speelt tijdens de productie de manier van produceren een rol. Zo houdt Björn Borg zich bezig met het terugdringen van de CO2 uitstoot en het verbeteren van de werkomgeving van haar fabrieken in China en Turkije. Uiteraard allemaal gedocumenteerd in een duurzaamheidsrapport.
  • Bjorn Borg online

    Niets is makkelijker dan online shoppen naar nieuwe kleding, schoenen of accessoires van Björn Borg. De website is dan ook meegegroeid met het succes en laat een overzichtelijk geheel zien. Hier kun je shoppen op categorie, maar ook makkelijk filteren voor een nog sneller zoekresultaat. Binnen enkele klikken heb jij gevonden wat je zocht!

Tennis voor dummies

Heb je de droom om net zoals Björn Borg de wereld van tennis te veroveren, maar heb je nog nooit een racket vastgehouden? Geen enkel probleem, elk begin is moeilijk, maar je moet wel enkele dingen weten over tennis. Daarom hebben wij voor jou de belangrijkste dingen op een rijtje gezet, beginnend met de puntentelling.

Het begint met 15 punten en loopt daarna op naar 30, 40 en ‘game’. Mocht het spel gelijk eindigen met 40-40, dan noem je dit ‘deuce’. In deze situatie moet er allereerst een ‘voordeel’ worden behaald, voordat jij het winnende punt kunt scoren. Verlies jij tijdens het behalen van het voordeel, dan valt de stand terug naar gelijk en kom je weer op ‘deuce’. Per ‘game’ wisselt de beurt van het serveren. Als jij 6 games hebt gewonnen, dan heb je een ‘set’ gewonnen. Let op; er moet een verschil van 2 punten zijn, je kunt dus niet winnen met 5-6. Eindigt de stand in 6-6 dan spreekt men van ‘tie-break’. Hierna krijg je om beurten de kans om eenmaal te serveren, na deze kans wordt  er om beurten van twee keer geserveerd. Ook hier geldt dat er moet worden geëindigd met 2 punten verschil. Is dit het geval, dan heeft de winnaar de ‘match’ gewonnen.

Enkele termen voor op de baan

- Service; de bal wordt weggeslagen en de slag bepaald het effect, de snelheid en de richting. De tennisbal moet in het servicevak van de tegenstander komen.

- Forehand; bij deze manier van slaan is de handpalm naar voren en je houding open.

- Backhand; bij deze manier van slaan is de rug van de hand naar voren en gaat het racket voor je lichaam langs. 

- Smash; zo noem je een hoge bal als deze met behoorlijke snelheid wordt gespeeld.   

- Ace; een punt gewonnen bij de serviceopslag.