Filteren

  Hoe draag je de Chelsea boots?

  De Chelsea boot is in zoveel varianten verkrijgbaar, dat er voor ieder wel wat wils is! De boots hebben een hak, die varieert van laag, middel tot hoog. Voor welke variant je ook gaat, het elastiek komt in elke uitvoering terug! Daarnaast zorgen de verschillende hak hoogtes ervoor dat jij de Chelsea boots aan kan naar veel verschillende gelegenheden. Wij adviseren om de Chelsea boot met lage hak te combineren met een mooie skinny jeans, een gave blouse en een lekker warm vest. Ga je een avondje stappen? Dan is de Chelsea boot met hoge hak perfect om onder een jurkje met panty te dragen. Hoe je de Chelsea boot ook combineert, hij staat je altijd goed!

  De geschiedenis van de Chelsea boot

  Het verhaal achter de Chelsea boot is er één die je niet vaak hoort als het gaat om schoenen. De heer J. Sparkes-Hall, schoenmaker van Koningin Victoria, (Koningin in Groot Brittanië tot 1876) is het brein achter de Chelsea boot. Hij ontwierp de schoenen met het oog op comfort. Daarom is de schoen zo eenvoudig aan en uit te trekken, en is het draagcomfort erg hoog. In de jaren ’50 en ’60 steeg de populariteit van de Chelsea boot nog verder en zag je de schoenen overal. Zelfs de Rolling Stones zijn met de schoenen gespot. Dit laat zien dat de Chelsea boot een comfortabele én hippe schoen is voor zowel mannen als vrouwen.
  773 chelsea boots in 31 shops

  Dames chelsea boots

  sorteren op
  De Chelsea boot, wie kent hem niet? Deze schoen is een echte klassieker en komt elk jaar weer terug in verschillende uitvoeringen. Het elastiek aan de zijkanten van de Chelsea boot maakt het aan- en uitdoen van de Chelsea boot heel eenvoudig. Daarnaast is het een echte topper onder zowel jurkjes als broeken, dus het laarsje is perfect te combineren. Classy of stoer, het kan allemaal!


  Lees onze blogs over Dames chelsea boots

  Terug van weggeweest: de Chelsea boots
  blog
  Terug van weggeweest: de Chelsea boots
  Door: Dagmar Neskes
  Het was je misschien al opgevallen: de Chelsea boots zijn terug van weggeweest. Deze comfortabele enkellaarsjes met elastieken strip duiken weer overal in het straatbeeld op. De Chelsea boots worden vaak geassocieerd met de jaren 60 en de Beatles. Lees verder