/ Door

Terug van weggeweest: de Chelsea boots

Het was je misschien al opgevallen: de Chelsea boots zijn terug van weggeweest. Deze comfortabele enkellaarsjes met elastieken strip duiken weer overal in het straatbeeld op. De Chelsea boots worden vaak geassocieerd met de jaren 60 en de Beatles. Maar weet jij eigenlijk waar deze laarsjes vandaan komen en waar ze hun naam aan danken?

Image title

De Chelsea boots werden al gedragen in het Victoriaanse tijdperk. Zowel mannen als vrouwen droegen de schoenen tijdens het wandelen. Ook werden ze vaak gedragen bij het paardrijden. Het design van de schoen wordt toegewezen aan J. Sparkes-Hall,  de schoenmaker van Queen Victoria. Hij beweerde dat de koningin elke dag op de door hem ontworpen schoenen liep.

In de jaren 40 van de vorige eeuw werd de Chelsea boot herontdekt door Britse trendsetters. Toen in de jaren 50 en 60 Britse artiesten de laarsjes gingen dragen zette deze trend zich verder door. De laarsjes waren vooral populair onder artiesten die actief waren op King’s Road. Deze straat ligt in de Londense wijk Chelsea, wat de naam van de laarsjes verklaart.

Het kenmerkende aan de laarsjes is het comfort. Ze zitten lekker en gaan makkelijk aan en uit, door het elastieken tussenstuk en de lus aan de achterkant van de schoen. De Chelsea boots zijn te vinden in alle soorten en maten. Ze zijn er voor zowel vrouwen als mannen. Je kunt kiezen voor een lage, middelhoge of hoge hak en voor bijvoorbeeld leer of een panterprint.

Het grootste voordeel van de laarsjes is dat ze overal bij passen. Of je nu een skinny jeans, een kort rokje of een boyfriend jeans draagt: een leuk paar Chelsea boots eronder kan altijd. Wil je ook een paar Chelsea boots toevoegen aan je collectie? Bekijk hieronder onze favorieten of neem een kijkje in ons totaaloverzicht van enkellaarsjes.

[producten3]
[producten2]
[producten1]


0 reacties op dit artikel
Plaats reactie