Filteren

  Waarom moeilijk als het makkelijk kan?

  Zelf strikken of voorgestrikt aanschaffen? De etiquette leert dat een echte heer een zelfstrikker draagt. Je toont hiermee aan dat je moeite hebt gedaan om er mooi uit te zien. Maar een beetje vlinderdas in vorm krijgen is zo gemakkelijk nog niet… Toch schijnt het worstelen hiermee helemaal niet erg te zijn. Wist je dat een zelfstrikker namelijk niet té perfect gestrikt mag zijn? Imperfectie duidt op zelf strikken en dat sluit weer aan bij de etiquette. Je kan vele instructiefilmpjes nagaan hoe je moet strikken, maar mocht je het gedoe vinden: bestel gewoon een voorgestrikte das!

  Waar zoek je een vlinderdas op uit?

  Kort door de bocht: op grootte, materiaal en kleur. Let ten eerste op de revers (de naar buiten geslagen kraag op de borst) van je jasje. Daar stem je namelijk de grootte van je das op af. Bij een smoking is deze revers vaak iets smaller, kies dan een strakke en een niet al te grote vlinderdas. Bij brede revers kan je best voor wat meer uitdaging kiezen en een grotere strik aanschaffen. Let ten tweede op het materiaal van de vlinderdas. Voor een veilige, basic verschijning zoek je hetzelfde materiaal in je das als in je pak of smoking verwerkt zit. Heb je revers of eventuele biezen van katoen, satijn of wol, dan match je die stof in je vlinderdas. Wil je liever wat unieks? Zoek dan juist een groot contrast in materiaal op. Qua kleur kan je ook beter het contrast opzoeken met je overhemd dan dat je dezelfde kleur kiest. Ga je met een partner op pad? Stem de kleur van je das dan af op de outfit van je partner.

  Materialen

  Ben je op zoek naar de een wat gekke, hippe vlinderdas? Het materiaal verklapt vaak al veel! De klassieke strik is meestal van zijde. Kom je termen tegen als gebreid polyester, wol, fluweel, katoen of denim dan zit je al snel in een wat uniekere hoek.

  Vlinderdassen

  sorteren op