Filteren

  Toegankelijker

  De bralette was eigenlijk niet voor iedereen bestemd. Alleen vrouwen tot en met cupmaat B konden dit sierlijke comfort dragen. Logisch aangezien er geen beugels, padding of voorgevormde cups in verwerkt werden. Officieel gezien is dit ook de reden waarom een bralette geen bh genoemd wordt. Toch groeide de vraag op de vrouwenmarkt naar een mix tussen het comfort van de bralette en de steun van een bh. Die wens in ingewilligd en er zijn er nu wél ondersteunende facetten aan de bralette te vinden.

  Outfittips

  Festivalletje? Kies een wat wijdere jurk of top, waarbij de oksels laag zijn uitgesneden. Men vangt dan glimp van je mooie bralette op wanneer je lekker aan het dansen bent. Durf jij een tikkie uitdagender? Draag de bralette als top met een spijkerjasje of mouwloos motorjack er overheen.

  Classy diner? Laat je bralette lichtjes doorschijnen onder je blouse. Let daarbij wel op een goede kleurcombinatie waarbij de onderkleding niet te fel is. Hoe ongemakkelijk als dat te veel aandacht vraagt aan tafel. Combineer een zwarte blouse bijvoorbeeld met een zwarte bralette. Trek een rok of pantalon aan die hoog in je taille valt, pumps eronder… Plaatje hoor!

  Grappig weetje

  De bh is in 1910 uitgevonden door een vrouw die geen geschikt korset kon vinden. Ze knipte een zakdoek doormidden, plaatste beide doeken voor haar borsten en bevestigde er bandjes aan. Niks geen sexy imago, maar ze bewoog een stuk vrijer dan de vrouwen in korset. Die wilden daar wel meer van weten, en met één schaap over de dam…
  342 bralettes in 12 shops

  Bralettes

  sorteren op
  Het dragen van een bralette is een trendy-item. Het is een sierlijke bh met veel soorten kant en elegante bandjes. Je draagt hem voor het comfort, maar er worden steeds meer bralettes aangeboden die ook een ondersteunende functie hebben. Het leuke is dat hij zichtbaar gedragen mag worden als onderkleding of zelfs als top. Misschien nét even anders dan gewend: de maatvoering is uitgedrukt in XS, S, M, L etc. in plaats van in cupmaten.