Filteren

  Goede wandelschoenen

  Bij de aanschaf van nieuwe wandelschoenen zijn er een aantal punten waar je op moet letten voor een prettige wandel. Als eerst, bestaat er geen perfecte wandelschoen. Voor een ieder verschilt het en het ligt er ook maar net aan waar je wilt gaan wandelen. Dat is ook meteen een punt waar een wandelschoen aan moet voldoen. De juiste wandelschoen voor de juiste ondergrond. Ga je bijvoorbeeld bergwandelen in de Alpen, dan heb je een andere wandelschoenen nodig dan wanneer je een tripje maakt door het woestijn. Een schoen voor in de bergen heeft nu eenmaal andere eisen dan wanneer je je op zandvlaktes bevindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stevigheid van de schoen of aan waterdichtheid. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen lage en hoge wandelschoenen. Lage wandelschoenen zijn meer bedoelt voor gemakkelijke en lichte wandelingen door bijvoorbeeld het bos. Hoge wandelschoenen zijn wat steviger, ademend en hebben een iets zwaardere kwaliteit. Meestal zijn de hoge wandelschoenen voor de wat zwaardere tochten, zoals een bergwandeling. Natuurlijk kun je voor jezelf bepalen of je met je schoen waarmee je berg wandelt, ook een tripje door de stad wil maken.

  Niets is vervelender dan niet goed zittende schoenen en pijnlijke voeten. Daarom is het ook van belang dat je wandelschoenen lekker comfortabel zitten en lopen. Dat is ook kenmerkend voor een wandelschoen.

  Bij een goede wandelschoen kan een hippe outfit natuurlijk niet achterblijven. Voor de wat koudere dagen is het van belang dat je je goed aankleed. Een warme parka in combinatie met een rugtas, een cargobroek, wat heel handig is vanwege de vele zakken, en je hoge wandelschoenen maken je outfit dan ook helemaal compleet voor een tripje in de buitenlucht. Schijnt de zon volop, is het wel zo verstandig om je parka om te ruilen voor een wat luchtigere jas, zoals een spijkerjas of een zomerjack.
  98 wandelschoenen in 16 shops

  Heren wandelschoenen

  sorteren op
  Goede wandelschoenen zijn cruciaal voor eens stevige wandeling. Ze voorkomen blaren en blessures en geven extra ondersteuning tijdens het lopen. Hier bieden wij een ruim assortiment wandelschoenen voor heren aan. Lage en hoge wandelschoenen voor verschillende outdoor activiteiten. Bekijk nu de uitgebreide collectie wandelschoenen met de scherpste prijzen!