Filteren

  Verschil jas en mantel

  Jassen houden ons al eeuwenlang warm tijdens het gure Nederlandse weer. Van parka’s tot spijkerjack en van jas tot mantel. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een jas en een mantel? Mode experts geven aan dat een mantel lang is, een geklede uitstraling geeft en een warm kledingstuk is welke meestal van wol is gemaakt. Een jas daarentegen kan ook voorkomen in een kort model en kan de stof een stuk minder dik zijn (denk aan een zomerjas). De naam mantel is afgeleid van het Latijnse woord ‘mantellum’. Hieruit kunnen we concluderen dat de oude Grieken en Romeinen mantels droegen in plaats van jassen. Waar het woord jas overigens vandaan komt is niet bekend.

  Zoals eerder aangegeven zijn de meeste mantels van wol gemaakt. Deze stof draagt heerlijk warm en prettig. Indien een mantel vies is kun je deze gemakkelijk in de badkamer hangen indien jij een hete douche of warm bad neemt. Door de hete stoom reinigt de mantel als het ware vanzelf. Mocht het gaan om hele hardnekkige vlekken, dan is het verstandig om je mantel naar de stomerij te brengen.

  Rode mantels en chique combinaties

  De kleur rood kent vele variaties. Dit zorgt ervoor dat deze kleur bijna elke winter of herfst weer terugkomt als seizoenskleur. Door te spelen met licht- en donkerrood ben je dus elke jaargetij weer hip. Een mooie combinatie met een rode mantel is onder andere een blauwe boyfriend jeans, met een witte sweater en een rode hoed. Daarnaast is een kokerjurk in combinatie met je mantel en rode pumps ook altijd een aanrader voor feestjes en partijen. Je weet in ieder geval zeker dat bij binnenkomst even alle ogen op jou zijn gericht!
  239 mantels in 16 shops

  Rode dames mantels

  sorteren op
  De kleur van liefde en passie is rood. Rood staat mooi bij brunettes, blondines en dames welke gezegend zijn met een ginger haarkleur. Daarnaast is rood een knalkleur om je outfit mee op te peppen. Hier noemen wij zomaar even drie redenen waarom jij rood zou moeten dragen. Daarom hebben wij voor jou de mooiste rode dames mantels op een rijtje gezet. Van lang en elegant tot iets korter met meer power. Voor elk type vrouw is de perfecte mantel te vinden binnen enkele klikken.