/ Door

  Koop je zakelijke outfit ook online!

  Image title

  Na een pittige sollicitatieprocedure ben je aangenomen voor jouw droombaan. Natuurlijk wil je dan representatief voor de dag komen, zeker wanneer je op een kantoor werkt met collega's die allemaal strak in het pak zitten. Zakelijke kleding is niet goedkoop. De aanschaf van een garderobe met diverse geschikte outfits voor op de werkvloer kan in de duizenden euro's lopen. De vraag is dan hoe je dat gaat bekostigen. Zeker wanneer je weinig spaargeld hebt en/of een lange tijd zonder baan hebt gezeten, heb je waarschijnlijk niet de financiële middelen om uitgebreid te gaan shoppen. Een optie is dan om een lening af te sluiten.

  Honderden euro’s

  Een aardig (mantel)pak kost zo een paar honderd euro. Daarmee is de basis gelegd. Dan heb je ook nog overhemden of blouses nodig en meerdere paren schoenen die bij de kleding passen. Al met al betaal je voor een aantal zakelijke outfits zo duizenden euro's. Een hoop geld voor iemand die nog moet wachten op zijn eerste loon. Zorg er dus voor dat je goed nadenkt over over je aankoop, zodat je een beslissing maakt waar je tevreden over bent.

  Kleding bekostigen

  Heb je mogelijk niet voldoende spaargeld om de investering te doen, dan kun je verschillende dingen overwegen. Zo kun je de kleding en bijbehorende accessoires alsnog bekostigen om netjes op werk te verschijnen.

  Investeren in zakelijke kleding
  Zo kun je een aantal (mantel)pakken en bijbehorende accessoires alsnog bekostigen en netjes op werk te verschijnen. Je hebt de keus uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Sluit je een persoonlijke lening af, dan krijg je van de bank een afgesproken bedrag tot je beschikking. En of je dit geld nu wel of niet gebruikt, je moet de lening hoe dan ook binnen een afgesproken periode aflossen. Dit doe je door elke maand een vast bedrag terug te betalen aan de bank. Dit is inclusief een vooraf afgesproken rente. Het gedeelte dat is afgelost, kun je niet opnieuw gebruiken. Wat dat betreft is een doorlopend krediet een meer passende leenvorm wanneer je geld leent om zakelijke outfits te kopen. Bij deze leenvorm kun je afgeloste bedragen namelijk wel opnieuw opnemen. En heb je minder geld nodig, dan leen je ook minder en betaal je minder rente.

  Wanneer je van plan bent een lening af te sluiten, dan wil je precies weten waar je aan toe bent. Je wilt het liefst zo min mogelijk extra betalen. Want leen je geld, dan betaal je rente. De kleding die je aanschaft valt zo dus wel wat duurder uit. Om te ontdekken hoe je geld lenen het voordeligst kunt doen, is het handig om verschillende leningen te bekijken. Tip: zoek er vooral een met een lage rente.

  Lenen van bekenden
  Je kunt kijken of je geld kunt lenen van bekenden. Dat is niet altijd een goed idee, omdat er nog weleens ruzie van kan komen… maar geld lenen van familieleden of andere naasten kan ervoor zorgen dat je sowieso een lening krijgt en dat je geen (of minder) rente moet betalen. Belangrijk is wel dat je echt goede afspraken maakt over de terugbetaling. Zoals wat het termijn is waarop het bedrag weer bij de ander op de rekening staat. En denk bij lenen van bekenden niet alleen aan het lenen van geld. Je kunt ook kijken of je een werkoutfit (of meerdere) kunt lenen tot je zelf over de financiën beschikt om een pak aan te schaffen.

  Tweedehands of goedkopere kleding
  Grote kans dat je veel liever voor nieuw gaat, maar tweedehands kleding kopen is ook een optie. Kijk eens in tweedehands winkels in de buurt of struin Marktplaats af. Je kunt uiteraard ook gaan voor knappe, maar meer voordelige kleding. Draag de eerste periode kleding die je voor een prikkie hebt gekocht, om vervolgens na een paar keer loon te hebben gevangen over te stappen op een meer fancy variant.

  Op zoek naar zakelijke kleding

  Ben je op zoek naar zakelijke kleding en wil je voordelig shoppen? Net als leningen, kun je ook kledingkosten vergelijken. Bij ons maak je een vergelijking tussen verschillende webshops. Zo krijg je een duidelijk overzicht van de actuele prijzen, aanbiedingen en kortingen en koop je prima outfits om representatief voor de dag te komen.


  0 reacties op dit artikel