/ Door

  Van de drup in een keiharde plensbui!

  Afgelopen weekend stonden de agenda’s rood omcirkeld met een aantal must see festivals zoals; Nomads, Awakenings en het Engelse Glastonbury. Glastonbury spande hierin wel de kroon met een aantal optredens die je als muziekliefhebber zeker niet mocht missen. We noemen een Coldplay die van Nederland werd ingevlogen naar Brexit en een Adele die het presteerde om 33x te vloeken in een optreden van 90 minuten. Allemaal artiesten die een ticket naar Engeland, meer dan waard waren. Ondertussen stromen de foto’s van verschillende festivals binnen en zien we toch behoorlijk wat verregende koppies.
  Image titleNiet alleen onze Engelse buren hadden last van hevige stortbuien die het festivalterrein omtoverden tot een modderpoel, maar zo ook het Nederlandse festival Down the Rabbit Hole. Probeer als organisator het hoofd maar eens boven water te houden indien je de weersvoorspelling van afgelopen weekend voor je kiezen krijgt. Maatregelen als het kampeerterrein een dag later openen, de looppaden voorzien van ijzeren platen en planken om toch 20.000 mensen zo droog mogelijk van plek naar plek te laten lopen, hebben geholpen. De editie van 2016 was voor Down the Rabbit Hole een succes en één om nooit meer te vergeten.

  Te warm, te koud of te nat
  Niet alleen voor de organisatie blijft het weer een lastige factor, uiteraard ook voor de uitverkorenen die een kaartje hebben weten te bemachtigen. Helemaal indien je een ticket hebt gekocht waarbij je ook een nacht op het festivalterrein blijft. Bij twijfelachtig weer blijft het moeilijk om niet je volledige kledingkast mee te nemen. Is het warm dan draag je natuurlijk het liefst een hotpants, rokje of jurkje. Mocht het kwik ’s avonds dalen, dan is het fijn om je zomerse outfit te verruilen voor een toffe trui, biker jacket en jeans. Verstandig is om in het geval van afgelopen weekend extra schoenen mee te nemen die tegen een stootje kunnen. Vergeet dus je allernieuwste sneakers en kies voor je afgetrapte Converse sneakers of fijne Hunter regenlaarzen. Lopen net zo lekker en na een aantal uur door de modder ziet niemand het verschil meer. Wat je absoluut niet mag vergeten in je festival survival kit, is een regenponcho, -jas of heel pak. Is natuurlijk wel iets minder charmant, maar bedenk je wel dat jij luidkeels meezingend in een droog pak staat! Daarnaast zijn er tegenwoordig ontzettend veel leuke kleuren en toffe designs op regenkleding te ontdekken. Een merk dat hier met kop en schouders bovenuit steekt is Rains. Naast een mooie collectie Rains regenjassen heeft dit merk ook een waterproof assortiment rugzakken. Onderstaand hebben wij enkele regenwaardige outfits voor je samengesteld zodat jij er, ook als het regent, op je best uitziet!


  4 reacties op dit artikel
  Plaats reactie
  • Patty -
   Yes beter weer op komst. Hopelijk nniet nodig op zwarte cross
  • S. Vecht -
   Leuke tips!
  • Gigi van der Vaart -
   Ik denk dat ik verliefd ben op die crystal pink regen boots (L)
  • Penny -
   Ik ben echt gek op regenlaarzen en heb al een aantal leuke exemplaren gezien op jullie site!