/ Door

  Wat draag je als gast op een bruiloft?

  Als je binnenkort te gast bent op een bruiloft, dan is de vraag ‘Wat voor outfit doe ik aan?’ vast al door je hoofd geschoten. Op een gelegenheid als een bruiloft is het dan ook handig om je aan de dresscode van het paar te houden. Check welke dresscode er op de uitnodiging staat en vanuit daar kun je gaan nadenken over de perfecte jurk. Omdat het toch lastig kan zijn om meteen te slagen, helpen wij je met een aantal handige tips. Lees en kijk mee naar onze tips voor de juiste jurk op een bruiloft!

  jurkjes

  De uitnodiging

  Waarschijnlijk heeft de uitnodiging al een mooi plekje op de kast gekregen zodat jij niet vergeet om een mooie jurk te scoren voor de bruiloft. Pak hem er nog even bij en kijk eens naar de datum, de locatie en de dresscode. Voor een bruiloft in de winter kies je hoogstwaarschijnlijk voor een jurk met een wat warmere stof dan voor een bruiloft die in hartje zomer plaatsvindt. Ook de locatie zegt veel over de bruiloft. Is het een chique aangelegenheid of juist meer casual? Dit zijn zaken die je verder kunnen helpen bij het uitzoeken van de perfecte jurk. Ten slotte is de dresscode zelf het vertrekpunt voor jouw jurk.

  De dresscode

  Soms ontbreekt de dresscode op een uitnodiging voor een bruiloft. Het bruidspaar wil haar gasten vrijheid geven om zelf te bepalen wat voor outfit zij aan doen. Dit kan twee kanten op gaan. Je voelt je perfect op je plaats met jouw jurk, of je voelt je over- of underdressed. Weet je niet zeker of jouw jurk geschikt is? Of weet je je echt geen raad? Raadpleeg dan de ceremoniemeester. Hij of zij is in staat om jou een richtlijn te geven voor je outfitkeuze.

  De dresscode white tie is aan de meeste regels (vooral voor mannen) verbonden. Een lange galajurk is de beste keuze voor vrouwen. Het liefste in één kleur. Voor de rest van de outfit geldt: keep it simple. Niet te veel opvallende accessoires of sieraden.


  Black tie is de dresscode met iets meer vrijheid. Hier is het belangrijk om stijlvol voor de dag te komen met een feestelijke outfit. Feestjurken zijn de uitkomst bij deze dresscode. Een lange jurk is ook erg geschikt, mits hij vrolijk en feestelijk is. Pastelkleuren doen het altijd goed!

  [producten2]
  Staat de dresscode cocktail op de uitnodiging? Dan spreekt het voor zich dat cocktailjurkjes altijd goed zijn. Lekker feestelijk met mooie kleuren en prints. Ook de accessoires en sieraden mogen bij deze dresscode wat meer opvallen. Zorg er wel voor dat je niet over the top gaat en dat je outfit past bij de locatie.

  [producten3]
  Een casual dresscode geeft de gasten de meeste vrijheid. Hier is het belangrijk om wel gekleed voor de dag te komen. Een afgetrapte spijkerbroek met sneakers is dus niet gewenst. Wel zijn mooie pantalons en blousjes een optie. Ook op het gebied van jurken ben je hier erg vrij. Een kokerjurk, kanten jurk of zomerjurk; het kan allemaal.

  [producten4]
  Ben jij al helemaal ready voor de bruiloft of wil je nog iets meer inspiratie opdoen? Kijk dan eens bij alle jurken.


  1 reactie op dit artikel
  • Sophia_PW -
   Bedankt weer voor de leuke blog! Ik vind het merk van Nikkie Plessen steeds beter worden!