/ Door

  Tips om je eigen kledingkast te financieren

  Tips om je kledingkast te financieren

  Veel mensen vinden het prettig om te winkelen. En dat zijn zeker niet alleen vrouwen, ook mannen kunnen ervan genieten om eens flink te gaan shoppen. Niet zo verwonderlijk, want het is ook heerlijk om nieuwe kleding te kopen. Je zelfvertrouwen krijgt een boost, het is praktisch en het is leuk om iets nieuws aan te kunnen trekken. Helaas is winkelen, of althans, het aanschaffen van de kleding, ook best wel duur. Gelukkig zijn er meerdere manieren waarop je jouw kledingkast kunt financieren. Zo kun je kleding verkopen, ruilen met vriendinnen, tweedehands kopen of een lening afsluiten (al is dit laatste misschien wat extreem in de meeste gevallen).

  Organiseer een kledingruilparty

  Je hebt vast wel een aantal kledingstukken en accessoires die je niet of bijna nooit draagt. Misschien is iets je maat niet meer, je bent erop uitgekeken of het was eigenlijk toch nooit helemaal jouw ding dus het hing maar in de kast. Kijk naar hoeveel je hebt om weg te doen en organiseer een kledingruilmiddag met vrienden en/of vriendinnen. Naast de gezelligheid hou je er nog wat aan over ook. Op deze manier kom je geheel gratis aan een aantal nieuwe kledingstukken en help je elkaar ook nog eens om de kledingkast weer eens uit te ruimen.

  Verkoop wat je al hebt of koop zelf tweedehands

  Als je nieuwe kleren wilt kopen maar geen geld hebt, kun je wat kledingstukken verkopen die je niet meer draagt. Marktplaats of een rommelmarkt is dan een goede optie. Al zijn er tegenwoordig ook veel tweedehandskledingwinkels die jouw kleding inkopen en dan voor jou verkopen. Let op: vaak willen zij dan wel bijvoorbeeld de helft van de opbrengst van jouw kledingstuk. En wil je kleding kunnen verkopen, dan moet het of nog val heel goede kwaliteit zijn, heel goedkoop worden aangeboden of merkspul zijn. Net als jij je kleding tweedehands kunt verkopen, kun jij er ook voor kiezen om spullen tweedehands aan te schaffen. Dat kan bij tweedehands winkels, op rommelmarkten maar ook bij de wat hippere vintagestores, zoals de Episode. Daar betaal je dan wel weer een hoger bedrag. En waarom zou je dat doen als ergens anders ook goed tweedehands spul te vinden is? Daar moet je misschien alleen wat beter naar zoeken, maar dat maakt het ook weer extra leuk als je hebt gescoord.

  Let op de uitverkoop

  Kleding kost nou eenmaal geld, en afhankelijk van welk merk en wat voor kwaliteit je koop kan het ook erg duur zijn. Zeker als je kwaliteit erg belangrijk vindt kun je zo enkele honderden euro's kwijt zijn voor een outfit. Probeer dus op de uitverkoop te letten. Koop je spullen in de sale, dan kan dat echt enorm veel geld schelen. Vaak zijn er aan het begin van het nieuwe jaar en in de zomervakantie flinke kortingen bij veel kledingwinkels. Maak hier gebruik van.

  Draai de seizoenen om

  Deze tip lijkt een beetje op de vorige. Door in de winter je zomerkleding te kopen en in de zomer je winterkleding kun je veel geld besparen. Zwemkleding is na de zomer vaak een stuk goedkoper, omdat veel winkels van de restanten van hun collectie af willen. Hier kun jij slim gebruik van maken. Plan dus een beetje vooruit. Als je weet dat jij jouw winterjas niet nog een jaar gaat kunnen gebruiken, let in de lente dan alvast een beetje op of er goede aanbiedingen te vinden zijn. Het enige nadeel is dan misschien dat je wat achterloopt op de trends. Al kun je spullen van nu ook combineren met dat van vorig jaar.

  Sluit een lening af

  Soms zie je gewoon een perfect kledingstuk. Of het nu gaat om schoenen, een jas of iets anders wat je echt niet kunt laten schieten. Het is dan natuurlijk verschrikkelijk wanneer je dat niet kan kopen omdat je geen geld meer hebt, maar sluit hier dan geen lening voor af. Spaar en koop het later. Maar er kunnen wel situaties zijn waarin je geld moet kunnen lenen om kleding aan te schaffen. Bijvoorbeeld wanneer je gaat trouwen. Kies dan een persoonlijke lening, want daarmee kom je niet in de verleiding om na het aflossen extra bij te lenen (dat kan namelijk niet). Grote kans dat je de lening niet alleen voor de kleding nodig hebt, want een trouwerij is duur.

  Met bovenstaande tips kom je waarschijnlijk al een heel eind met het legen én vooral aanvullen van je kledingkast. Heb jij nog tips?


  0 reacties op dit artikel