/ Door

  Wat jij kunt doen om je kleding zo mooi mogelijk te houden

  Wanneer je nieuwe kleding hebt gekocht, wil je natuurlijk dat de kleding ook zo lang mogelijk mooi blijft. Met name dat ene jurkje waar je dolverliefd op bent, die broek die behoorlijk prijzig was of dat truitje waar je warme herinneringen aan over hebt gehouden. Een verwassen shirt of broek ziet er immers onverzorgd uit, om nog maar niet te spreken over hoe lelijk het is. Hoe lang iets mooi blijft hangt uiteraard allereerst van de kwaliteit van de kleding af. Toch kun je er zelf ook voor zorgen dat een kledingstuk langer mooi blijft. Hoe je dat doet? Dat lees je allemaal hieronder!  Hoe vaak moet je iets wassen?

  Nadat je een kledingstuk een aantal dagen gedragen hebt, gooi je het vaak uit automatisme in de was. Maar waarom eigenlijk? Om kleding zo lang mogelijk mooi te houden is het slim om het wassen zo lang mogelijk uit te stellen. Een broek hoef je bijvoorbeeld minder vaak te wassen dan een shirtje, trui of ander bovenstuk. Minder vaak wassen zorgt er niet alleen voor dat iets langer mooi blijft, maar scheelt je ook in energiekosten. Een wasmachine slurpt namelijk behoorlijk wat energie.

  Hoe kun je het beste wassen?

  Hoe je iets moet wassen, kan per kledingstuk verschillen. Gelukkig vind je in ieder kledingstuk een wasvoorschrift. In dit wasvoorschrift wordt beschreven hoe je iets dient te wassen. Moet het op een maximale temperatuur van 60, 40 of 30 graden gewassen worden? En mag het daarna eigenlijk wel in de droger? Een paar vragen waar het wasvoorschrift antwoord op geeft. Die wasvoorschriften staan er niet voor niets in, dus kijk daar goed naar.

  Zo koud mogelijk wassen!

  Was je kleding zo koud mogelijk. Dat is niet alleen beter voor je kleding, maar is ook nog eens energiezuinig. Dit zul je al snel in je portemonnee merken als je aan het eind van het jaar de energierekening binnen krijgt. En dat betekent meer geld voor nieuwe kleding! Ga je daarnaast ook energie vergelijken, dan kun je wellicht al bijna een hele nieuwe garderobe aanschaffen met je besparing.

  Andere handige tips

  Wat je verder nog kunt doen om je kleding zo mooi mogelijk te houden:

  • Let goed op de hoeveelheid wasmiddel. Te veel wasmiddel is namelijk niet goed voor de kleding. Op de verpakking wordt meestal aangegeven hoeveel wasmiddel je moet gebruiken, maar vaak is dit alsnog te veel. Gebruik dus eens wat minder wasmiddel dan je normaal gebruikt. Je zult merken dat je was net zo schoon wordt.
  • Was verschillende kleuren apart. Door diverse kleuren zoveel mogelijk apart te wassen, blijft je kleding het mooist. Ga je een witte was wassen? Gebruik dan wasmiddel voor de witte was. Dit zorgt er namelijk voor dat je witte kleding ook echt wit blijft.
  • Gebruik de droger zo min mogelijk. Door kleding in de droger te stoppen zal het eerder slijten en/of krimpen.
  • En last but not least: draai kleding binnenstebuiten, en doe ritsen en knoopjes dicht voordat je het in de wasmachine gooit.

  Door al deze tips te volgen, zullen jij en je kleding nog lang en gelukkig samen zijn!


  0 reacties op dit artikel
  Plaats reactie