/ Door

  Tijd voor jurkjes!

  Het is weer lente, dus de jurkjes mogen eindelijk uit de kast! Wij hebben de catwalks en populaire modeblogs onder de loep genomen om jou op de hoogte te brengen van de nieuwste trends op het gebied van zomerjurkjes.

  Image title

  Bohemian stijl
  Een van de trends die ons meteen opviel was de comeback van de jaren 70, in de vorm van lange bohemian jurken. Deze retro invloeden zagen we ook terug in de vele bloemenprints die langskwamen op de catwalks. Qua kleuren had met name pastel de overhand, en dan vooral roze en lichtblauw.

  [producten1]
  Roze en blauw
  Pantone - dé autoriteit op het gebied van kleurcodering - roept elk jaar een ‘kleur van het jaar’ uit. Iedereen die met kleur werkt, gebruikt de kleurcodering van dit invloedrijke bedrijf: van interieurontwerpers en schilders tot ontwikkelaars van cosmetische producten en modeontwerpers. Voor het jaar 2016 koos Pantone voor het eerst twee kleuren in plaats van één, namelijk Rose Quartz (roze) en Serenity (lichtblauw). Het is dan ook niet toevallig dat deze kleuren het goed doen deze lente.

  [producten2]
  Spijkerstof
  In de herfst van vorig jaar kondigde deze trend zich al aan, maar ook deze lente mag het denimjurkje niet in je garderobe ontbreken. Spijkerjurkjes zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je voor een vrouwelijk getailleerd model gaan, maar ook voor een wat wijder exemplaar met stoere zakken. Qua kleur kun je kiezen uit veel verschillende tinten blauw, maar de denimjurkjes zijn er ook in het zwart of wit.

  [producten3]
  Blote schouders
  Niet alleen de benen, maar ook de schouders mogen gezien worden deze lente. Draag bijvoorbeeld een off-shoulder jurkje waarmee je een rechte halslijn creëert. Je kunt natuurlijk ook een mouwloos jurkje dragen, waarbij maar een klein deel van de schouder te zien is. Een andere optie is een asymmetrische jurk, waarbij je één schouder bedekt laat.

  [producten4]
  Heb je ook zin gekregen om jurkjes te shoppen? Kijk eens in ons overzicht met jurken. Expresso heeft deze lente bijvoorbeeld een heel leuke collectie.


  0 reacties op dit artikel
  Plaats reactie