/ Door

  De retro sweater is hot!

  Image title

  Weet je nog? Die ene (sport)sweater van Fila, Ellesse of Reebok welke je jaren geleden regelmatig droeg? Wanneer deze trui nog in je kledingkast te vinden is kan hij wellicht een tweede leven gaan krijgen. De retro sweater is namelijk weer helemaal hot! De bekende sportmerken hebben hun sweaters en hoodies wederom opgenomen in de recente collecties en worden enthousiast ontvangen! Deze sweaters en hoodies zijn meestal voorzien van een groot merklogo op de borst en hebben een relaxte fit. Van een aantal van deze "old school" merken hebben we de tofste modellen alvast voor je uitgezocht!

  Fila sweaters

  Dit van oorsprong Italiaanse merk bestaat al ruim 100 jaar en heeft een rijke historie in sweaters. Het logo met de bekende rood/blauwe F is vaak prominent afgebeeld en in alle jaren nauwelijks aangepast. Heel herkenbaar dus! Daarnaast is Fila ook sterk vertegenwoordigd in de sportwereld met diverse prominente sporters welke hun sportoutfits dragen. De laatste collectie sweaters en hoodies halen de eighties en ninties weer helemaal in je naar boven. De uitstraling is redelijk gewaagd maar allom geaccepteerd! Voor jou toch iets te heftig? Gelukkig heeft Fila ook minder opvallende exemplaren in de collectie!


  Bekijk hier meer Fila truien

  Ellesse sweaters

  Het bekende Ellesse logo is weer helemaal terug! Dit mooie merk heeft een rijke historie in de tennis -en skisport. Tegenwoordig heeft Ellesse nog steeds een uitgebreide tennis collectie maar daarnaast ook diverse fashion items, inclusief sweaters en hoodies! Door kleurgebruik en het groot afgebeelde logo "druipt" de retro ervan af!

  Bekijk hier meer Ellesse truien

  Champion

  In het lijstje van retro sportmerken kan Champion niet ontbreken. De roots liggen bij Amerikaanse sporten zoals basketbal en football waarvoor sportoutfits van verschillende teams werden ontwikkeld. De streetwear collectie bevat voornamelijk sweaters, hoodies en shirts, uiteraard allemaal voorzien van het bekende logo!

  [producten3]
  Bekijk hier meer Champion truien

  Reebok

  Reebok is vooral bekend geworden door de ontwikkeling van sportschoenen. Net als vele andere merken heeft ook Reebok diverse topsporters onder contract. Maar ook in het straatbeeld is dit, van oorsprong, Engelse merk goed vertegenwoordigd. Natuurlijk met vette sneakers maar daarnaast ook toffe sweaters!

  [producten4]
  Bekijk hier meer Reebok truien

  Nog meer retro!

  Naast bovenstaande merken zijn er natuurlijk nog veel meer mooie (sport)merken met een fraaie heritage. Denk bijvoorbeeld aan Kappa, Lotto, Puma maar natuurlijk ook Adidas. Ook bij deze merken kun je terecht voor zo'n fijne "retro" sweater! Heb jij nog tips voor andere merken? Laat het ons weten!


  3 reacties op dit artikel
  • Svenja -
   Die Ellesse sweaters zijn leuk! Toch staat een sweater mij iets te mannelijk! :(
  • Frank V -
   Ik draag altijd deze sweaters, nice dat je ze nu weer meer gaat zien! Ik heb veel hoodies van Converse
  • Brenda -
   Zeker tof! Ik vind ook de nieuwe retro truien van Tommy Hilfiger cool.