/ Door

  Een echt blijvertje: de imitatie bontjas

  Vorige week las je welke jassen dit najaar een vaste plek aan jouw kapstok verdienen. Eigenlijk ontbrak er een jas aan dat lijstje: de imitatie bontjas. Al meerdere jaren komt deze knappe jas terug zodra de temperaturen beginnen te dalen. Niet alleen is de jas van imitatiebont heerlijk warm, hij is ook ontzettend fashionable. Daarnaast is het een fijne bijkomstigheid dat je weet dat er geen dieren voor jouw jas gebruikt worden. Een imitatie bontjas van synthetisch materiaal is net zo mooi en nog veelzijdiger dan echt bont. Kom maar op met die gave patronen en kleuren!

  Image title

  Het mag duidelijk zijn dat de faux fur trend een blijvertje is. Waar je eerst goed moest zoeken om een gave imitatie bontjas te vinden, zie je nu bij verschillende merken meerdere exemplaren in de collectie verschijnen. En hierbij hoef je niet alleen te denken aan jassen in één kleur; de meest opvallende en kleurrijke patronen en designs komen voorbij. Een gestipte imitatiebontjas, een luipaard faux fur jas en een imitatie bontjas met strepen. Is de jas met een effen kleur meer jouw ding, dan heb je ook een enorme keuze. Naast klassiek bruin en beige zijn ook kleuren als lichtroze, grijs en blauw echte favorieten.

  [producten1]
  [producten2]
  Vraag jij je af of je kunt zien of het om echt of nep bont gaat? Dat kun je eenvoudig testen door simpelweg goed te kijken naar het bont. Blaas je op het bont en waaien de haartjes heel soepel heen en weer? Dan is de kans groot dat het om echt bont gaat. Synthetische haren van nep bont zijn iets stugger, dit kun je zowel zien als voelen. Ben je er nog niet helemaal zeker van, dan houd je het bont uit elkaar, waardoor een eventuele onderlaag van zacht wol tevoorschijn komt. Zodra je die laag ziet, weet je dat je te maken hebt met echt bont. Daarnaast is het ook te zien aan de manier waarop het bont vastzit aan de stof. Geweven: nep bont, vast in het leer: echt bont. Met deze tips & trucs komt het sowieso goed!

  [producten3]
  [producten4]
  Wil jij nog meer imitatie bontjassen scoren? Kijk dan bij het complete aanbod imitatie bontjassen.


  2 reacties op dit artikel
  • Laura Oudshoorn -
   Waar kan ik de jas van de bovenstaande afbeelding (goudgeel) kopen?
  • IkbenMilou -
   Leuk trend deze winter. Nu nog het juiste model vinden! :)