/ Door

  De perfecte dresscode voor op een bruiloft

  Image title

  Ben je te gast uitgenodigd op een bruiloft? Wat leuk! Maar wat trek je aan op zo’n dag? Het is een romantische gelegenheid waarbij je er op je best uit wil zien. In deze blog helpen we jou de perfecte look voor een trouwfeest te vinden.

  Hou je aan de dresscode

  Uitnodigt zijn voor een bruiloft is ontzettend leuk, maar wat als je niet weet wat je aan moet trekken? Wellicht is het de eerste keer dat je zo’n ceremonie mag bijwonen. Het is een goed idee om te vragen wat de dress code is voor het feest. Zo weet je zeker dat je je aan de kledingvoorschriften kunt houden. Is de dress code bijvoorbeeld Roze en Blauw? Draag dan geen andere kleuren en vindt een mooie outfit die past bij het thema. Zo weet je zeker dat je de juiste kleur draagt!

  Tenue de Ville
  Tenue de Ville is een van de meest voorkomende dresscodes. De stijl komt veel voor bij bruiloften in westerse landen en wordt daarom ook worden omschreven als Western Modern stadskleding. De mannen dragen een lichtgekleurd pak en vrouwen zijn gekleed in een leuke jurk tot over de knie. Deze keuze is vaak een veilige keuze als je niet weet wat je aan wilt trekken. Het is fancy, maar niet té chique. Opvallende accessoires passen hier niet bij. Kleuren als grijs, lichtblauw en pastel zijn het meest geschikt voor deze stijl.

  Black Tie
  Black Tie is formeler. Op een trouwfeest met Black Tie als dress code wordt er van je verwacht dat je je een chique jurk aantrekt. Mannen dragen een zwartgekleurde tuxedo en een stropdas of vlinderdas. Vrouwen dragen een lange jurk, vaak A-lijn, hoge hakken en eventueel een clutch. Combineer dit eventueel met een mooi horloge of oorbellen. Grote opvallende accessoires zijn not done.

  White tie
  White Tie is de meest formele dress code voor bruiloften. Het is een kledingvoorschrift die vaak geldt voor luxe, formele gala’s en bijzondere ontmoetingen met personen met hoge autoriteit. Mannen poetsen hun schoenen en dragen een nette tail coat. Dames kunnen zich met deze White Tie stijl helemaal uitleven. Haal de duurste halskettingen en oorbellen tevoorschijn en de meest elegante jurk die je kunt vinden. Ook pumps zijn een must! Bij een White Tie trouwfeest dragen dames geen horloge. Handschoenen mogen, maar hoeven niet.

  Smart casual
  Smart casual is semi-formeel en komt het dichts bij nette dagkleding. Je ziet deze stijl vaak terugkomen op kantoor. Heb je een trouwfeest met smart casual als dress code? Draag dan een nette blouse, een jumpsuit of een simpel maar sierlijk jurkje met nette accessoires. Draag je liever een broek dan een jurkje? Laat dan je spijkerbroek in de kast liggen. Ga in plaats daarvan voor een nette broek.

  Cocktail
  Een cocktail dress code is veel minder formeel. Op een trouwfeest met cocktail als dresscode dragen dames een leuke cocktailjurk met hoge hakken om het af te maken. Een cocktailjurk komt tot de knieën. Er zijn verschillende stijlen cocktailjurkjes, van strapless tot casual mouwen. Cocktailjurkjes hebben meestal minimale tot geen decolleté, maar zien er wel feestelijk en kleurrijk uit.

  Summer chic
  Summer chic staat bekend om het gebruik van de lichte kleuren, zoals denim blauw en pastelkleuren. Het gaat om nette zomerkleding, maar het is niet te formeel. Het is belangrijk dat je je er verzorgd uitziet. Sieraden mag. Een mooi lichtgekleurd zomerjurkje met een horloge staat prachtig! Weet je niet zeker of er een dress code is? Vraag het aan het bruidspaar. Zij hebben vaak een ideaal plaatje in gedachten voor hun grote dag. Door te vragen naar de kledingvoorschriften weet je hoeveel vrijheid je hebt in het kiezen van je eigen outfit. Niets is zo vervelend als aankomen in een outfit die totaal niet past bij het thema van het trouwfeest.

  Ga samen shoppen

  Zijn je vriendinnen ook uitnodigt als gast? Ga dan samen shoppen voor de perfecte outfit voor het huwelijksfeest. Samen shoppen is erg gezellig en leuk. Je kunt elkaar helpen met het kiezen van een mooie jurk of rok en je krijgt eerlijk advies of die jurk je wel zo goed staat. Ook kun je je vriendinnen helpen met het vinden van mooie dameskleding voor het trouwfeest. Je kan zelfs matching outfits scoren! Hetzelfde geldt voor je partner, broer of vader. Je kan ze een handje helpen door mee te gaan winkelen voor geschikte herenkleding voor op de bruiloft. Vind de perfecte blouse voor ze of help ze bij het uitkiezen van een nieuw pak.

  Do’s & don’ts op een huwelijksfeest

  Een huwelijk is van oorsprong al een feest met allerlei tradities waar je je als koppel aan hoort te houden. Maar daarnaast gelden er voor gasten ook (on)geschreven regels. Het is daarom belangrijk dat je je Do’s en Don’ts op zo’n feestje kent, zodat je geen enorme blunder begaat. Hier vind je waar je aan moet denken en wat absoluut not done is.

  Belangrijke aandachtpunten:

  • Laat weten of je aanwezig kunt zijn. Dan kan het bruidspaar rekening met je houden. Het plannen kost veel tijd en moeite. Maak het ze gemakkelijker door op tijd aan te geven of je erbij kunt zijn.
  • Hou je aan de eventuele dress code.
  • Neem een cadeautje mee dat op hun wishlist staat. Veel bruidsparen hebben een wishlist van wat ze nog nodig hebben. Vraag hiernaar als je een cadeautje voor ze wilt uitzoeken!
  • Draag geen wit op een bruiloftsfeest. Dat is echt not done. Dit betekent ook geen crème, ivoor, vanille of andere vergelijkbare kleuren. Enkel de bruid draagt deze kleuren.
  • Hou het classy en drink met mate. Een wijntje drinken kan geen kwaad, maar zorg ervoor dat je niet dronken wordt. Dat is een absolute No Go.
  • Liever underdressed than overdressed. Je wilt de aandacht niet van de bruid wegnemen. Het is haar dag waarbij zij in het middelpunt hoort te staan. Maar let op: geen joggingkleding!
  • Draag geen spijkerbroek, tenzij dit de dresscode is. Draag iets dat bij de locatie past en wat mooi, elegant staat. Een spijkerbroek hoort daar niet bij.
  • Verberg je bh. Draag een outfit waarbij je bh niet zichtbaar is.

  Leuke outfit voor verschillende soorten bruiloften

  Kies een outfit doe past bij de locatie van het trouwfeest. Is het bijvoorbeeld een wedding op het strand? Dan is de keuze voor stiletto’s niet zo heel slim. Kies in plaats daarvan voor fancy slippers of andere platte schoenen die makkelijk zijn voor op het strand. Er zijn ook andere soorten bruiloften, zoals een trouwfeest op een prachtig landgoed, een trouwfeest in de kerk of zelfs op de boot. Hou rekening met de locatie bij het kiezen van je outfit.

  Kinderen meenemen naar het trouwfeest

  Is het trouwfeest ook voor kinderen? Dan wil je leuke kinderkleding voor ze halen. Naast de classy dameskleding en herenkleding wordt een outfit voor kinderen vaak vergeten. Wil je je dochter een mooie jurk aan laten trekken? Of zoek je naar een nette blouse voor je zoontje? Veel zaken bieden mooie kinderkleding voor op het trouwfeest. Kijk eens rond en laat je verrassen!


  0 reacties op dit artikel