/ Door

  Blijf vlekvrij met onze tips!

  "Aaah nee he, niet op mijn nieuwe broek!’’ Je raadt het al; vlekken op je splinternieuwe aankoop. Hoe vervelend is dat? Niet alleen op je nieuwe broek, maar ook op je lievelings sneakers, vinden vlekken gemakkelijk hun weg. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we die leuke paar schoenen of die suède jurk tóch nog aan kunnen trekken naar dat leuke feest of sterrenrestaurant, ondanks dat de vlek je treiterend aankijkt? Het antwoord is heel simpel. Lees hier in de blog de beste manieren om vlekken uit je kleding te halen!

  Image title

  Vlekjes zijn niet fijn. Daar zijn we het allemaal over eens. Je kunt ze vergelijken met een hondje dat je bedelend aankijkt, omdat je zo’n lekkere burger in je hand hebt. In beide gevallen gaan ze niet weg! Althans, daar kunnen we wel voor zorgen.

  Je hebt uiteraard verschillende soorten vlekken die op je kleding kunnen zitten. Denk daarbij aan verfvlekken, omdat je zo graag je kamer in stijl wilde verven. Maar ook vlekken die afkomstig zijn van bladeren, vetvlekken waarvan de spetters op wonderbaarlijke wijze zijn overgesprongen op een van je favo broeken, en zo zijn er nog een aantal.

  Everybody loves chocolat!

  Wij van Kledingkopen.nl kunnen maar niet van die lekkere Leonidas bonbons afblijven en als het op kantoor een graadje onder 0 is, gaat er uiteraard ook een heerlijke mok chocomelk doorheen. Maar soms kan het misgaan en voordat je het weet, zit er een bruine vingervlek op je broek. Oeps! Geen paniek, want met onze tips is je broek zo chocolade-vrij.
  Chocolade vlekken kunnen op verschillende manieren verwijderd worden. De eerste manier is om melk op de chocoladevlek te deppen en om het vervolgens met een normaal wasprogramma in de wasmachine te wassen. Een andere eenvoudige manier is om je chocoladevlek te verwijderen door bijvoorbeeld je broek onder heet water te houden. Door het hete water, smelt de chocolade weg.

  Inkt

  Inktvlekken zijn iets lastiger, maar ook die gaan er uiteindelijk uit. De meeste inktvlekken kunnen worden verwijderd met melk. Voordat je de vlek een half uur dompelt met melk, is het wel belangrijk dat je het eerst met een tissue op de inkt dept. Nadat je de vlek hebt bewerkt met melk, kan het kledingstuk de wasmachine in. Alcohol is ook een goede methode om die vervelende inktvlek uit je kleding te halen. Dep het sponsje met alcohol op de geweekte inktvlek en herhaal dit zo vaak als nodig is.

  Rode sauzen

  Daar zit je dan in een Italiaans restaurant met je kokerjurk samen met je liefje. En net als in de film; Lady en de Vagebond, zitten jullie saampjes een heerlijke spaghetti te nuttigen. Je kunt al raden wat het betekent als een witte jurk in de buurt komt van een lekker rood sausje. Een goede tip van ons, indien een rode saus jou tot doelwit heeft gemaakt, kun je het beste de vlek insmeren met tandpasta. Vervolgens was je het kledingstuk op een normaal wasprogramma.

  Vetvlekken

  Niets is vervelender dan tijdens het bakken van een heerlijke biefstuk, van die spetters op je armen of op je kleding. Zodra er olie op je kleding is gekomen, kun je het kledingstuk het beste schoonmaken door er direct wasmiddel op te doen. Vervolgens stop je het kledingstuk in de wasmachine. De vlek is binnen één wasbeurt verleden tijd! Talkpoeder is ook een wondermiddel, indien je een vlek hebt zitten op je lievelings shirt. Strooi talkpoeder op de vlek, laat het even inwerken en je kunt het kledingstuk daarna afborstelen of wassen.

  Het valt soms niet mee om je kleren vlekvrij te houden. Maar één ding is zeker; het weerhoudt ons er zeker niet van om onze garderobe met hippe kleding te vullen. #WELOVEFASHION


  0 reacties op dit artikel