/ Door

What to wear op een date?

Via Tinder, in een gezellig café of in de plaatselijke supermarkt, de liefde ligt soms letterlijk op straat. Maar dan? Ben jij een dame die de stoute pumps aantrekt en gelijk de eerste stap zet of wacht je liever tot jouw date in spé de eerste move maakt? Onze ervaring leert; ‘wie niet waagt, wie niet wint’ en stemmen wij unaniem voor girlpower en het maken van het eerste contact. Wat hebben we tenslotte te verliezen? Is meneer geen happy single, dan houdt het helaas op. Voor de daredevils die wel een telefoonnummer hebben weten te bemachtigen breekt de tijd aan van het sturen van berichtjes. Mocht de nieuwsgierigheid het uiteindelijk niet meer winnen van playing hard to get, dan is de eerste date in zicht!

Image title

Precies op dit moment komen wij van Kledingkopen.nl als geroepen. Voor vrouwen blijft het natuurlijk een uitdaging om zo fris en fruitig mogelijk op een eerste date te verschijnen. De zenuwen nemen je mode mind over en maken ineens de gekste combinaties. Hoe herkenbaar is het dat je op je bed zit met om je heen hoopjes kleding, waarvan jij vindt dat het allemaal net niet past of niet leuk genoeg is? Mocht je het qua kleding allemaal even niet meer zien zitten, pak deze blog erbij en lees de tips. Je vindt daarnaast enkele outfits, welke jij met een gerust hart kunt dragen op je eerste date!

Beter van niet
Bij deze willen we beginnen met kleding, welke je beter niet op een eerste date kunt dragen. Te strakke kleding is hier een goed voorbeeld van. Dit zorgt gegarandeerd voor ongemakkelijke situaties. Wij noemen een kokerjurk die te ver omhoog kruipt of je minder flatteus laat lijken na het eten van een 4-gangen diner. Jurkjes of shirtjes met een té diep decolleté zijn ook een no go. Uiteraard wil het oog ook wat, maar het houdt het wel spannend als je jezelf niet gelijk letterlijk bloot geeft. Hoge pumps waar je eigenlijk net niet comfortabel op kunt lopen, kun je voor een eerste afspraak ook beter in de kast laten staan. Je wilt natuurlijk niet letterlijk bij binnenkomst met de deur in huis vallen! Last but not least; hou je make-up als een naturel beauty. Doe het rustig aan met foundation, eyeliner en oogschaduw.

Wel doen
Dat waren de don’ts, maar er zijn ook een heleboel do’s! Misschien wel het allerbelangrijkst is om te kiezen voor een outfit dat jij lekker vindt zitten. Zodra jij namelijk lekker in je kleding zit komt er als vanzelf een bepaalde zelfverzekerdheid over je heen. Dit voel jij niet alleen, maar ook het manspersoon dat tegenover je zit. Kies daarnaast voor een vrouwelijke outfit. Wat jij uitdraagt met je kleding, zegt namelijk ook veel over jezelf. Ga jij voor een hele ruige rocker-look, inclusief zwarte enkellaarzen met veters en een biker jacket, dan kun je overkomen als minder benaderbaar. Daarnaast vragen verschillende dates om verschillende outfits. Is het een drankje in een gezellig kroegje, dan is het misschien een beetje overdreven om als een ware prom queen in een galajurk aan te komen. Ander verhaal wordt het indien jullie naar een chique restaurant gaan of een romantische wandeling gaan maken in het park.


2 reacties op dit artikel
Plaats reactie
  • Adelynn -
    Bedankt voor de tips!
  • Adinda van der Zee -
    Dit is top ik kan serieus niet meer nadenken voor een date.... Arme ik :(