/ Door

  What to wear; Gay Pride!

  De liefde is om verliefd op te worden. Vlinders in je buik, niet meer helder na kunnen denken en de wereld door een roze bril zien horen bij de dagelijkse kost. Liefde is universeel en gebeurd zowel tussen piepjonge mensen op de naschoolse opvang als tussen twee mensen op leeftijd in de supermarkt. Niet zo gek dus dat liefde een onderwerp is die in vele liedjes wordt bezongen en waar menig film over is gemaakt. Liefde maakt geen onderscheid tussen vrouwen en mannen, mannen en mannen of vrouwen en vrouwen. Precies daarom houden wij van de liefde en mag het wat ons betreft vaker worden gevierd.

  Image title

  Alom bekend is de dag des liefdes Valentijnsdag, maar op een gedeelde eerste plek staat uiteraard de Gay Pride. Een uitbundig feest, waar niets moet en alles mag. Mannen en vrouwen zijn uitgedost in glitterpakjes, de mooiste make-up en dragen een finishing touch van kleurrijke veren. Alleen al de kleding en accessoires maken de Gay Pride tot een feest met een regenboog aan kleuren.

  De allereerste Gay Pride werd gehouden in het jaar 1996, waar er behoorlijk wat twijfel was bij de organisatie of het wel een succes zou worden. Nu, jaren later, heeft de Gay Pride in Amsterdam een enorme bekendheid en trekt dit evenement jaarlijks honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld. De grootste bezienswaardigheid is hierin de vele versierde boten die door de graten van Amsterdam varen. Bekende merken zoals Vodafone, Nuon, Google en Glorix kom je tijdens deze botenparade gegarandeerd tegen, maar ook de politiek kleurt roze. De VVD, Groen Links en de PvdA zijn tijdens dit feestje ook van de partij. Zelfs de Politie is vertegenwoordigd met de slogan ‘roze in blauw Nederland’. Liefde waarin homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders centraal staan, wordt gelukkig niet alleen in Nederland zo groots gevierd. Ook Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, België, Australië en Nieuw-Zeeland zijn grote voorstanders van dit LHBT feest.

  Wij van Kledingkopen.nl snappen dat het voor toeschouwers best lastig kan zijn om je juist te kleden op deze kleurrijke dag. De pracht en praal van de deelnemende boten is lastig te evenaren, maar om toch te mengen in het feestgedruis hebben wij enkele outfits bedacht die absoluut niet misstaan tijdens de Gay Pride! Uiteraard voert de kleur roze in broeken, jurken en shirts hier hoogtij en houden wij rekening met een zonovergoten Gay Pride als met een iets minder warme dag. Show your support!


  1 reactie op dit artikel
  Plaats reactie
  • Bas -
   Haha.. goed fout!