/ Door

    3 redenen waarom de spijkerjas in je kast thuishoort!

    De spijkerjas: een echte golden oldie. Succesvol sinds de jaren ’90, en elk jaar weer volop te zien in het straatbeeld. Vaak hoor je: “De spijkerjas is terug van weggeweest!”. Maar is dat ook echt zo? In onze ogen is hij namelijk nooit verdwenen. Het overschot aan benamingen (denim jack, jeans jacket, spijkerjas, spijkerjack) brengt je misschien van je stuk, maar dat mag de pret niet drukken. Het is namelijk een item dat naast eindeloze combinaties, ook veel uitstralingen kent. Ideaal voor echte fashionliefhebbers die op zoek zijn naar veelzijdige kledingstukken voor in hun garderobe.



    Veelzijdig is de spijkerjas zeker. Van oorsprong maakte de spijkerjas zijn intrede als kledingstuk voor veehoeders. Huh? Ja, spijkerstof is erg stevig en kan tegen een stootje. Die eigenschappen stonden met stipt op één bij het eisenlijstje van de veehoeders. Zo gezegd zo gedaan. Er kwamen broeken en jassen van spijkerstof die duurzaam waren en daarnaast uitermate geschikt voor het zware werk. Daarna deed de spijkerjas zijn intrede bij cowboys. Denim straalde een stoerheid uit die perfect aansloot bij het stoere image dat zij hadden. Rebelsheid kwam hier ook naar voren; hippies konden hun uitingen laten zien door spijkerjassen te dragen in alle vormen en maten. Denim was nou eenmaal een stoere en rebelse stof waarmee je je kon afzetten tegen de gevestigde orde.

    Een echt succesverhaal dus, die spijkerjas. Maar waarom is de spijkerjas nu eigenlijk een golden oldie?! Lees hieronder de 3 redenen waarom de spijkerjas onderdeel moet zijn van jouw garderobe!

    1. De spijkerjas biedt eindeloze combinaties

    “Hoe combineer je een spijkerjas?” als jij jezelf deze vraag weleens stelt, lees dan vooral verder. De combinaties zijn eindeloos; eigenlijk kun je bijna de hele inhoud van je kledingkast wel combineren met de spijkerjas. Kies een stijl en ga ervoor. Casual is heel eenvoudig: je favoriete spijkerjas met zwarte jeans, wit T-shirt van hoogwaardige kwaliteit en een paar witte sneakers maken de look. Ben jij meer van de stoere outfits? Dan kunnen Timberlands, een oversized spijkerjas met beschadigingen en een zwarte coltrui eigenlijk niet ontbreken. Voor de dames die de spijkerjas liever wat chiquer dragen zijn er ook mogelijkheden genoeg. Draag een paar hakken bij je outfit, een grote hoed en een elegante jurk en tadaaa: chic it is!

    2. Verschillende uitvoeringen en modellen: voor ieder wat wils

    Als je online zoekt op ‘spijkerjasje’ vind je zo veel uitvoeringen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is daarom wel handig om te weten waar je naar op zoek bent. Denim jacks kunnen donker, of licht, dik of dun, oversized of kort zijn. Daarnaast kunnen merken je ook wat meer vertellen over het soort jasje. Onder andere Levi’s, G-Star en Calvin Klein Jeans zijn merken in het wat hogere segment. Verwacht dus iets meer geld neer te leggen voor een spijkerjas van één van deze merken. Ben jij meer van het budget shoppen? Ook dat is mogelijk met deze jassen. Bij merken als Mango, Boohoo en River Island vind je gave spijkerjassen voor net zulke gave prijzen. Dat is nog eens leuk voor je portemonnee!



    3. Draagbaar in (bijna) elk seizoen

    Zomer, herfst, lente.. Eigenlijk is de spijkerjas je ideale maatje in deze seizoenen. Warme zomerdag? Dan is de spijkerjas alleen nodig in de avonduurtjes. Een echt onderdeel van je outfit is hij dan niet, want vaak is het overdag nog te warm om hem te dragen. Maar ’s avonds kun je shinen met jouw denim jack om je schouders. Herfst en lente kennen eigenlijk veel overeenkomstige eigenschappen: net te koud voor een dunne zomerjas, en net te warm voor een dikke winterjas. Komt het even mooi uit dat we dan een spijkerjas hebben om deze periode te overbruggen! Een spijkerjas met een hoodie houdt je lekker warm en staat ook nog een extra fashionable; de capuchon en mouwen van de hoodie steken iets uit de spijkerjas. Helemaal hip. Voor de echte daredevils is de spijkerjas trouwens ook prima te dragen in de winter. Als de temperaturen boven nul blijven zijn de jassen met lammy voering echt wel in staat om je warm te houden. Ze zien er ook nog eens lekker knus uit!


    0 reacties op dit artikel