/ Door

  12x de leukste spijkerjasjes!

  Een wereld zonder denim is eigenlijk niet meer voor te stellen. Wij danken de veehouders in het stadje Serge de Nîmes dan ook op onze blote ripped jeans knietjes voor het ontdekken van denim. Je leest het goed, spijkerstof werd ontdekt in Zuid-Frankrijk en daarom zeggen wij; "Vive la France"!  Echter zorgt de vraag in 1850 vanuit de USA, naar broeken die tegen een stootje kunnen, voor de eerste echte spijkerbroek. Daarna gaat het snel. Levi Strauss & Co. komt in 1873 om de hoek kijken en de grootschalige productie van spijkerbroeken gaat hiermee van start.   
  Image titleJe vraagt je misschien af waarom denim zo immens populair is en blijft? Dit komt met name omdat spijkerstof een aantal grote voordelen heeft ten opzichte van andere stoffen. Het is een zeer sterke stof, welke ook slijtvast is. Daarnaast valt denim soepel door de diagonale structuur van de stof en is hierdoor een stuk kreukbestendiger. De vale of bewerkte plekken op jouw denim items hebben dan ook niets te maken met slijtage, maar met de verf indigo die wordt gebruikt voor het kleuren. Indigo is namelijk niet slijtvast en zorgt voor een geleefd effect na het langer dragen van je jeans of spijkerjasje.  

  Na het succes van de jeans werd pas rond 1950 de eerste spijkerjas ontworpen. Een trend die nu met hevige vlagen terugkerend is de wereld van fashion. Voor de spijkerjasjes liefhebbers hebben we goed nieuws, want deze zomer staat bol van denim jasjes! Spijkerjassen voor dames in oversized modellen, gebleekt wit, blauw, zwart, kort of lang, het mag allemaal en de keuze is geheel aan jou. Om je op weg te helpen hebben wij onze 12 mooiste modellen voor jou op een rijtje gezet. Carpe denim!

  [producten2][producten3]Voor ons volledige assortiment spijkerjasjes voor dames kun je hier klikken!


  5 reacties op dit artikel
  Plaats reactie
  • Djuna -
   Leuke jasjes!
  • Jacqueline -
   Die zwarte ASOS is mooi!
  • Brenda -
   Die denim bomber is vet!!
  • S. van den Graaf -
   Gekocht! Bedankt voor de tips!
  • Mariëtte -
   Haha Carpe Denim, leuk geschreven en genoeg inspiratie voor een nieuw jasje!!