/ Door

  12x Herfst musthaves!

  Helaas dames, volgens de laatste berichten is het sinds afgelopen woensdag toch echt herfst geworden. Dit houdt in dat je zomerse huidje onderhand weer de kleur heeft van sneeuwwitje en je goed gestijlde haar een extra dosis haarlak nodig heeft vanwege de kans op een pittige herfstbui. Nu lijkt het alsof dit seizoen alleen maar negatieve dingen met zich meebrengt, maar niets is minder waar. De herfst kenmerkt zich natuurlijk door de prachtige kleuren, de open haard die weer aan mag en het ongegeneerd aanzetten van je elektrische deken. Denk je misschien dat dit de hoogtepunten zijn, dan heb je het mis. Waar wij stiekem een klein intern vreugdedansje van doen is namelijk de gehele nieuwe herfstcollectie! Niet alleen zijn er weer trends om van te houden of een klein beetje van te gruwen, maar het geeft je automatisch weer een reden om te shoppen! Je bent en blijft een fashionista tenslotte.

                                                                 Stoffen

  Image title

  Deze herfst schreeuwt fluweel. Fluweel is een zachte, glanzende en fijne stof. Door de manier van weven heeft fluweel, tot op bepaalde hoogte, een mate van elasticiteit. Fluweel wordt ook wel velvet genoemd en komt elke herfst in enige vorm op de catwalk voorbij. Dit jaar is het echter feest met velvet, want er zijn fluwelen broeken, schoenen, jassen, shirts en tassen gespot. Van een hoog aai-gehalte gaan we door naar de volgende stoffen trend en dat is leer en suède. Dit is een trend die al wat langer meegaat en ook in de herfst kun je rustig je lederen items met franjes weer aan. Verder draait het om stoffen met een luxe uitstraling. Denk aan tweed mantels, grof gebreide truien en niet van echt te onderscheiden imitatie bontjassen.


                                                                 Stijlen

  Image title

  Voor de stoere dames onder ons heeft de herfst enkele mooie stijlen in het verschiet. Een vleugje mannelijkheid zien we namelijk terug in de dames kostuums. Kostuums voor dames? Juist ja, vrouwen in suits zijn het helemaal. Om het nog mooier te maken, hebben de pakken geen superstrakke snit, maar vallen ze een tikje oversized. Alsof je het pak te pakken hebt van vriendlief. Niet alleen de pakken zijn hot, maar een look die ook blijft is die van military. Designers hebben zich ook dit jaar vergapen aan de film Pearl Harbor en inspiratie gehaald uit de militaire uniformen. Denk aan lange mantels met de nadruk op grote knopen en een militaire snit.

                                                                 Kleuren

  Image title

  Blauw, blauw en nog eens blauw. Een heerlijke frisse kleur en ook nog eens goed te combineren. Daarnaast mag jij zelf bepalen welke tint blauw je gebruikt om je outfit herfstproof te maken. Grijs is ook een terugkerende kleur in de herfst, maar kende je deze kleur ook in combinatie met bruin? Nog zo’n fijne kleur waar we alle kanten mee op kunnen is zwart. Deze herfst kun je zelfs van top tot teen in het zwart. Om je outfit iets spannends te geven kun je deze trend het beste combineren in laagjes. Bijvoorbeeld een zwarte pantalon, zwart overhemd, zwarte pullover en zwarte mantel. Heftig, maar in de goede combinatie wel een eye-catcher. Mocht je iets meer kleur willen kun je natuurlijk gaan voor de all-time herfst favourite rood en mosterdgeel. Ook leuk indien je deze twee kleuren samen combineert.


  2 reacties op dit artikel
  • Petra Kossen -
   Ohh dat fluwelen jasje van Scotch & Soda!
  • Filine -
   Kom maar door met deze leuke trends. Moet wel een beetje wennen trouwens aan dat fluweel.