Filteren

  Lange rok is al een long time

  Aan het begin van de 20e eeuw waren de jurken van dames voorzien van een lange rok tot op de grond. Die trend verdween gedurende de jaren en oorlog speelt daarin een belangrijke rol. Tijdens de Eerste Wereldoorlog namen vrouwen werkzaamheden over van mannen die ingezet werden aan het front. Een jurk die steeds opgetild moest worden was dermate onpraktisch dat de lengte ingekort werd tot vlak boven de voet. De Tweede Wereldoorlog speelt een rol omdat textiel een schaarste werd. Kledingstukken werden toen opgebouwd of hersteld met verschillende materialen. Christian Dior introduceerde na deze rokken schaarse periode wijde, bestaand uit veel verschillende materialen. Dit viel toen sociaal gezien niet helemaal in goede aarde… maar nu gelukkig wel.

  Looks

  Ga je een dag naar het strand, naar het park of wil je gewoon een casual look? Kies voor een rok van zacht katoen of viscose. Combineer het met een mooie top of t-shirt en maak het af met slippers, sneakers of sandalen van bijvoorbeeld UGG of Paloma Barceló.

  Polyester en zijde geven vaak een wat chiquere look. Met tulle is het feest natuurlijk helemaal compleet! ASOS is met name een grote aanbieder in maxi rokken die een feestje niet misstaan. Haal je sleehakken, pumps of boots maar van stal!

  Pasvormen

  Voordeel van een maxi rok is dat veel modellen voorzien zijn van een elastische tailleband. De pasvorm is daardoor bijna altijd comfortabel! Veel modellen draperen soepel langs je benen. De smallere modellen hebben vaak een split of overslag waardoor je alsnog prettig kan bewegen. Tip: Ben je wat korter en wil je optisch wat langer lijken? Draag je rok dan wat hoger in je taille, hierdoor lijken je benen langer.

  Heupen en tailles… ?

  Waar de ene vrouw trots is op haar brede heupen wil de ander er juist wat minder nadruk op. Daar staat tegenover dat er zat vrouwen zijn die graag met wat méér heup bedeeld zouden zijn. Hoe draag je de maxi rok op een manier die bij jou past?

  Ben je wat breder in de heupen en wil je dat camoufleren met een maxi rok? Probeer dan een recht gesneden model zonder plooien, deze zetten namelijk vaak wat aan. Niet alleen vorm is bepalend of kleding afslankt of aanzet, kleur speelt ook een rol. Kies donkere, rustige kleuren voor gebieden waar je liever geen nadruk op wil hebben. Opvallende of lichte kleuren trekken sneller de aandacht, zeker wanneer je de combi met een donker kledingstuk maakt. Wil je je taille benadrukken? Draag dan een gekleurde strakke kokerrok of juist een satijnen wapperrok hoog in de taille.
  2.099 lange rokken in 25 shops

  Lange rokken

  sorteren op