Filteren

  De geschiedenis van de mocassins

  Deze schoen is er één met een grote geschiedenis. Van oorsprong een schoen voor indianen: geluidloos door de bosjes sluipen zonder al te veel sporen achter laten ging perfect met deze schoenen. Het soepele leer is makkelijk te bewerken; boven-, onder- en zijkant bestonden uit één stuk leer en dit werd eenvoudig aan elkaar genaaid. Dit maakt het een simpele schoen om te produceren en te repareren. De schoon bood voldoende bescherming voor de voet, maar ook draaggemak en comfort. Vandaar dat de mocassins vandaag de dag nog ontzettend populaire schoenen zijn.

  Mocassins in verschillende kleuren

  Hoewel het nu erg logisch lijkt dat je blauwe, bruine, zwarte en grijze mocassins hebt, was dit niet altijd het geval. De mocassin is een schoen die oorspronkelijk in het bruin te verkrijgen was, dit door het gebrek aan uitgebreide verftechnieken. Daarnaast is de kleur bruin natuurlijk essentieel als jij je wilt verbergen tijdens het jagen. Vandaag de dag kun je de schoen in elke kleur krijgen die je maar wilt. Dit maakt de mocassins erg geschikt voor dagelijks gebruik. Je kunt bijna elke dag een andere kleur én een andere uitvoering dragen.

  Mocassins combinaties

  Dit is dé schoen waar je eindeloze combinaties mee kunt maken. Casual, zakelijk, nonchalant; bijna alles is mogelijk. De mocassins zijn makkelijk te stylen naar jouw eigen voorkeur. Zakelijk met een nette pantalon en een wit overhemd. Casual met een vette jeans en een pullover. Of nonchalant met een trui om de schouders geslagen en een hippe chino broek. Het is aan jou!

  Mocassins

  sorteren op