Filteren

  Fitness outfit

  Ga je fitnessen? Dan hoort hier een passende outfit bij. We beginnen met de fitness schoenen, deze mogen zeker niet ontbreken bij het uitvoeren van een goede workout. Kijk eens bij de fitness schoenen van Nike of de fitness schoenen van Reebok om wat inspiratie op te doen. Let er vooral op dat de schoen goed aansluit bij de bal van je voet en dat hij voldoende demping heeft.

  Nu kunnen we verder naar de kleding. Een trainingsbroek van ademende stof geeft een vocht regulerende werking: dit is erg fijn als je je in het zweet aan het werken bent in de sportschool. Voor tops en T-shirts geldt hetzelfde: kies een stof die voldoende vocht doorlaat en je temperatuur reguleert. Merken als Under Armour hebben een hoop sport T-shirts die erg aangenaam zijn om in te fitnessen.

  De geschiedenis van de fitness

  De historie van fitness gaat ver terug. Al rond 776 v. Chr. was er een focus op het in balans brengen van je geest en lichaam. Dit werd gedaan in oude sportcentra waar lichamelijke training tot de orde van de dag behoorde. Met de opkomst van andere sporten kwam fitness (het trainen van het lichaam) meer op de achtergrond te staan. Maar dit duurde niet lang, in 1865 ontstond zelfs het eerste instituut waar docenten voor lichamelijke opvoeding een opleiding konden volgen. Aan het einde van de 19e eeuw kwamen bodybuilders meer in de aandacht. Vanaf dit moment ontstaan er ook meer en meer sportscholen waar fitnessen mogelijk was. Vandaag de dag is fitnessen niet meer weg te denken uit de maatschappij. Je kent allemaal wel iemand (of je bent iemand) die meerdere keren per week in de sportschool te vinden is.

  Fitness schoenen

  sorteren op