Filteren

  Leren rokken

  De leren rok geeft je veel mogelijke outfit combinaties. Let alleen op dat je leren items combineert met items van andere stoffen om een elegante look te krijgen. Leer op leer: doe dat maar niet. In de wintermaanden is een leren kokerrok tot over de knie een echte must. Combineer met een dikke trui en overknee boots; jij kunt de kou aan! In warmere maanden is een korte leren rok eenvoudig te combineren met allerlei soorten blouses en shirts. Van enkellaarsjes tot sandalen en pumps, eigenlijk kun je elke schoen hieronder aantrekken!

  Imitatieleer en natuurlijk leer

  Vind jij het lastig om te kiezen tussen imitatieleer of natuurlijk leer? Dat snappen wij. Lees hieronder meer over de verschillen. Dan kies jij eenvoudig jouw perfecte leren rok.

  Imitatie leren rok

  Vandaag de dag is imitatieleer bijna niet meer te onderscheiden van echt leer. Imitatieleer bestaat uit synthetische polymeren. Klinkt moeilijk, maar dat is het niet. Het is een combinatie van stoffen die ervoor zorgt dat de imitatie leren stof zijn kracht krijgt. Dit heet ook wel polyurethaan. Zie je de naam PU voorbijkomen, dan weet je dus dat het gaat om een imitatie leren rok. Voordelen: weinig krassen, flexibiliteit en goed bestand tegen water.

  Natuurlijk leren rok

  Natuurlijk leer komt tot stand als de huid van een dier in verschillende laagjes wordt gesplitst. De middelste laag dient als de laag voor het leer. Het looien zorgt ervoor dat leer uiteindelijk gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het maken van een leren rok. Je kunt echt leer herkennen aan het symbool waarin ‘echt leder’ of ‘genuine leather’ staat. Dan ben je er zeker van dat jij een leren rok koopt die van natuurlijk leer is gemaakt. Voordelen: creëert een persoonlijke pasvorm, is duurzaam en ventileert goed.

  Leren rokken

  sorteren op